ALKMAAR - Nieuwe website startsein voor campagne Op Ontdekkingstocht in Regio Alkmaar

Vakantie in eigen regio: het gemeentelijk samenwerkingsverband Regio Alkmaar, de toeristische sector, Alkmaar Marketing en Destinatiemarketingorganisatie Holland boven Amsterdam slaan de handen ineen met de campagne Op ontdekkingstocht in Regio Alkmaar. Met de campagne willen we inwoners en bezoekers in de Regio Alkmaar laten zien hoe mooi en avontuurlijk het dicht bij huis kan zijn…en dat er nog veel te ontdekken valt!

De campagne is samen met ondernemers uit de toeristische sector bedacht; als (meer) mensen kiezen om hun vakantie dicht bij huis in te vullen, leidt dat tot een welkome economische impuls. In de eerste week van juli wordt de nieuwe website www.ontdekregioalkmaar.nl gelanceerd. Deze website biedt een overzicht van meer dan tweehonderd (coronaproof) uitjes, wandel- fiets- en vaarroutes, arrangementen en inspiratie. Extra leuk is dat alle genoemde uitjes, locaties en plekjes met de fiets bereikbaar zijn. De campagneperiode loopt gelijk aan de zomervakantie.

Meer weten? Kijk op www.ontdekregioalkmaar.nl. En organisaties en ondernemers zijn vanzelfsprekend van harte welkom hun locatie of belevenis aan te melden via de website. Het idee voor de campagne komt vanuit het toeristisch netwerk Regio Alkmaar. Dit netwerk is in 2019 gestart met als doel om ondernemers (meer) kennis met elkaar te laten maken, kennis uit te wisselen en samenwerkingen tot stand te brengen.

ACHTERGROND
Aansluiting landelijke campagne ‘Hier moet je zijn’ Met deze campagne wordt aangehaakt op de landelijk campagne 'Hier moet je zijn' geïnitieerd door het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen. ‘Hier moet je zijn’ is een gezamenlijk initiatief vanuit de toeristische sector, met als doel om de Nederlandse bezoekerseconomie nieuw leven in te blazen. Kern van de boodschap is dat nu de gelegenheid is om ons eigen land te herontdekken; híer is het ook prachtig.

Regio Alkmaar
In Regio Alkmaar werken de gemeenten Alkmaar, Bergen, Castricum, Heerhugowaard, Heiloo, Langedijk en Uitgeest samen. Toerisme en recreatie is voor de Regio Alkmaar een belangrijke economische sector. De sector levert een grote bijdrage aan de aantrekkelijkheid van de leefomgeving en draagt economisch bij aan het versterken van de ontwikkeling van kust, stedelijk gebied en platteland.

Veiligheid voorop
Alle uitjes en tips die op de website staan en in de promotiecampagne worden genoemd, zijn coronaproof. De ondernemers en marketingorganisaties volgen de richtlijnen van het RIVM.

MEER INFORMATIE
Heeft u vragen of wilt u meer informatie? Neem dan contact op met Miranda van Oostrom via miranda@bureaumvo.nl of telefoonnummer: 06 41432866.