ALKMAAR - Trampolinepark Street Jump heeft begin augustus de deuren geopend. Eigenaar Emiel van der Waart, blikt terug op een bewogen jaar.Hoe

kijkt u terug op afgelopen jaar?

In augustus 2019 is de bouw van het pand van Street Jump gestart. Het is een speciaal pand, dat is ontwikkeld voor een indoor trampolinepark. Street Jump is gevestigd op een prachtige locatie aan de N242 op het parkeerterrein van de Telefooncentrale. Toen het ontwerp werd goedgekeurd door de gemeente Alkmaar werd er letterlijk gezegd: “Wat zou het fantastisch zijn als je vanaf de N242 naar binnen kunt kijken wanneer de kinderen aan het jumpen zijn”.

Lockdown

Street Jump is sinds kort geopend, maar het is niet zonder slag of stoot gegaan. Op 16 maart 2020 werd er door de rijksoverheid besloten dat alle horeca en Leisure-bedrijven moesten sluiten. Precies op dat moment kreeg Emiel van der Waart de sleutel van het casco pand om te starten met het inbouwen en inrichten van Street Jump. Dat zorgde in de coronatijd wel voor de nodige uitdagingen.

Het Engelse bedrijf Airgee ontwikkelde het trampolinepark en deze is vervolgens gebouwd in Roemenië. Het zou voor 1 juni 2020 geplaatst worden op de locatie aan de Koelmalaan in Alkmaar. Maar door de lockdown was de plaatsing niet mogelijk. Het was een onzekere tijd voor Emiel van der Waart. Immers, door de lockdown moesten horeca en Leisure-bedrijven, zoals Street Jump hun deuren gesloten houden.

Financiën

Gelukkig heeft de bouw niet stil gelegen. Door de verstrekte financiering kon dit doorgaan. Emiel was blij dat er nog geen personeel was dat doorbetaald moest worden en dat er nog geen andere contracten waren afgesloten. Op die manier bleven de vaste lasten nog gering. Alleen de maandelijkse huur was een vaste kostenpost waarvoor een uitstel van twee maanden is verleend. Uiteraard is Emiel daar blij mee. Het geeft de ondernemer lucht en het motiveert hem om door te gaan.

De opening in augustus

Doordat de corona maatregelen versoepeld zijn kon er verder gewerkt worden aan Street Jump. En heeft het keuringsinstituut het indoorpark goedgekeurd voor de veiligheid van kinderen. Inmiddels heeft het indoorpark haar deuren geopend. Ondanks de coronatijd zijn alle doelen bereikt. Er staat een veilig indoorpark met een gezellige inrichting en een sterk Street Jump Team klaar om Alkmaar te verwelkomen op hun bijzondere locatie aan de Koelmalaan!

“Het is ongelooflijk dat wij, Street Jump Alkmaar, zo door de coronatijd zijn gekomen. Street Jump Alkmaar heeft gelukkig geen schade gelopen. Wij hebben een mooi groot trampolinepark geopend. Het is een onzekere tijd maar we zijn geen ondernemers als we ook deze tijd niet kunnen overwinnen! Alkmaar heeft een geweldig indoorpark die het straatbeeld veranderd aan de N242.”

Emiel de Waart, Street Jump Alkmaar