ALKMAAR - Alkmaar wil haar inwoners helpen met energie besparen. Daarom opnieuw subsidie voor energiebesparende maatregelen. Met dit geld vergoedt gemeente Alkmaar duurzame maatregelen die inwoners aan hun woning willen doen. Denk hierbij aan ledlampen, tochtstrips of radiatorfolie. Ruim 5.000 huurders en 3.000 woningeigenaren kunnen voor € 80,- aan energiebesparende producten bestellen.

‘’Fantastisch dat woningeigenaren én huurders in de gemeente Alkmaar gebruik kunnen maken van deze vergoeding voor energiebesparende producten. Iedereen heeft nu de kans om de eerste duurzame stappen te zetten. Op naar een duurzame en schone gemeente.’’– Wethouder Duurzaamheid Te Beest''

Vervolg op € 70,- waardebon
De RREW-subsidieregeling is een vervolg op de RRE-subsidieregeling, ofwel de € 70,- waardebon. De RRE-subsidieregeling was alleen bestemd voor woningeigenaren en beschikbaar tot en met 31 december 2021. Woningeigenaren die gebruik maakten van de RRE-subsidieregeling kunnen opnieuw energiebesparende producten bestellen via de RREW- subsidieregeling.

Eenvoudig te bestellen zonder code
Er zijn twee opties om gebruik te maken van de vergoeding: bestellen via de webshop rrew.jouwbespaarbon.nl. Er is geen code nodig. Het invullen van het huisadres is voldoende. De andere optie is vergoeding aanvragen via www.duurzaambouwloket.nl/rrew-alkmaar. Bewoners mogen het product al indienen als het gekocht is na 1 juni 2021. De RREW-subsidieregeling is beschikbaar tot en met 31 juli 2022. Alkmaarse woningcorporaties ondernemen zelf acties om het budget in te zetten en onder de aandacht te brengen.

Gratis en onafhankelijk advies nodig?
Het DuurzaamBouwloket beantwoordt vragen over de subsidieregeling, energiebesparende producten en duurzaam wonen. Kom in contact met een energiecoach voor persoonlijke en simpele tips die passen bij uw huis via www.duurzaambouwloket.nl/energiecoaches-in-alkmaar. Heeft u interesse in grotere maatregelen, zoals duurzaam verwarmen of isoleren? Dan kan een duurzaam adviseur een persoonlijk stappenplan maken. Kijk voor meer informatie op www.duurzaambouwloket.nl/adviesgesprek-alkmaar.

Global Goal nummer 7

Gemeente Alkmaar is een Global Goals gemeente. Dat betekent dat wij bijdragen aan de 17 wereldwijde duurzame ontwikkelingsdoelen. De RREW- subsidieregeling sluit aan bij doel 7: verzeker toegang tot betaalbare, betrouwbare, duurzame- en moderne energie. Kijk voor meer informatie op www.globalgoalsalkmaar.nl.Ga voor meer informatie over RREW- subsidieregeling naar www.duurzaambouwloket.nl/rrew-alkmaar, info@duurzaambouwloket.nl en 072 743 39 56.