HEILOO - Er komen nog meer paaltjes op de Stationsweg in Heiloo om het veiliger te maken voor fietsers. De eerste twee - veel bediscussieerde - paaltjes werden er al snel uitgereden door automobilisten. De gemeente heeft nu besloten om extra paaltjes op de weg te plaatsen.


De wegversmalling aan weerszijden van de Stationsweg moet de maximumsnelheid van 30 kilometer per uur waarborgen. Fietsers kunnen de paaltjes aan de buitenkant passeren. Het andere verkeer moet door de maatregel nog meer vaart minderen. De gemeente Heiloo ziet het liefst dat auto's een andere route kiezen.

In mei werden voor het eerst twee paaltjes geplaatst. Die leverden de nodige kritiek op en werden binnen de kortste keren omvergereden. De gesneuvelde paaltjes werden vervangen en krijgen nu dus gezelschap aan de andere zijde van de weg.

De nieuwe obstakels zijn voorzien van goede reflectie. "Daarnaast is het gebruikelijk dat op 30 km-wegen een wegversmalling wordt aangelegd. Het verkeer zal hier aan moeten wennen", benadrukt de gemeente. "Wij kiezen uitdrukkelijk voor veiligheid."

De nieuwe versmallingen worden van 23 juli t/m 27 juli aangelegd. De Stationsweg is die dagen deels afgesloten voor doorgaand verkeer.