BERGEN AAN ZEE - In Bergen aan Zee is het heerlijk wonen en vakantie vieren. De meeste gasten bezoeken het liefst het strand en de winkels en restaurants aan de boulevard. Het viel de heer Henk Dijkema, een betrokken inwoner van Bergen aan Zee, echter op dat maar weinig mensen een wandeling maakten door het dorp zelf. Daarom besloot hij er zelf een uit te zetten. Deze rondwandeling wordt vrijdag 22 juni om 14.00 uur officieel geopend. De route is vanaf 25 juni verkrijgbaar in het Nederlands, Duits en Engels en kan worden afgehaald bij de hotels in Bergen aan Zee.

“Heerlijk om eens te wandelen op een frisse avond en een leuke manier om kennis te maken met de bijzondere geschiedenis van deze badplaats”, zegt de heer Dijkema.

Bergen aan Zee is een bijzonder dorp. Het is de enige badplaats aan de Nederlandse Noordzeekust die niet is gegroeid uit een dorp maar in 1906 is gesticht door Jacob en Marie van Reenen-Völter.

Korte en lange route
De wandeling start bij Hotel Nassau, Van der Wijckplein 4 en gaat dan via het Parnassiapark, Vredeskerkje en Engelse Veld naar het Zee Aquarium. De route wordt met paaltjes aangegeven. Er is een korte route van 2 kilometer; deze is rolstoeltoegankelijk. De lange route is 4 kilometer en kan eventueel worden uitgebreid met een halve kilometer. De wandelaar komt dan ook langs Huize Glory.

De gemeente Bergen, PWN en Landgoed Huize Glory werkten mee aan de totstandkoming van de wandeling.