ALKMAAR - Groot nieuws vandaag op OBS Jules Verne aan de Drechterwaard in Alkmaar. Miya Scheltinga kreeg te horen dat zij het schooljaar 2022/2023 de nieuwe kinderburgemeester van Alkmaar is. Zij volgt Livia Balder op.


De nu nog 10-jarige Miya kreeg op het schoolplein het geweldige nieuws te horen van wethouder onderwijs, Ad Jongenelen. Zij zit volgend schooljaar in groep 8 van OBS Jules Verne en is dat hele schooljaar de Alkmaarse kinderburgemeester.

Op 29 september wordt Miya officieel door burgemeester Anja Schouten geïnstalleerd tijdens de raadsvergadering. Dat is ook het moment dat Livia Balder haar ambtsketen officieel overdraagt aan Miya. Deze raadsvergadering is zoals altijd live te volgen.

Wethouder Onderwijs Ad Jongenelen

In juni startte de zoektocht naar de nieuwe kinderburgemeester. Kinderen mochten een vlog insturen. Die vlogs zijn door een jury beoordeeld. Er waren heel veel mooie inzendingen. Dat maakte het voor de jury best lastig. Miya won met haar motto: Kleine dingen kunnen tot grote veranderingen zorgen en daardoor voor een mooie toekomst. De jury zag energie, durf en enthousiasme.

De huidige kinderburgemeester, Livia Balder, was Alkmaars eerste kinderburgemeester.