ALKMAAR - De Gemeente Alkmaar maakt het voor kinderen van 4 t/m 11 jaar uit gezinnen met een lager inkomen mogelijk om gratis naar het Grote Pietenhuis in de Grote kerk te gaan. Hiervoor staat een speciale voucher op de Alkmaar Pas. In het Grote Pietenhuis staat warme chocomelk, wat lekkers en een fantastische beleving op ze te wachten.


Wat gebeurt er allemaal in het Grote Pietenhuis?

Het Grote Pietenhuis is dé plek waar de pieten alles leren om voorbereid te zijn voor Pakjesavond. Hier verzamelen ze alle verlanglijstjes, houden ze adressen bij en worden pakjes ingepakt. Maar ook leren de pieten hier hoe ze op daken moeten lopen, hoe je de beste pepernoten bakt en hoe je zo snel mogelijk schoentjes vult. Maar het Grote Pietenhuis in Alkmaar heeft hulp nodig, want dat redden ze niet alleen! Kinderen kunnen de pieten helpen! Ze pakken cadeautjes in met de pieten, bewandelen verschillende daken en helpen bij het vullen van alle schoentjes. En wie weet halen ze hun Pietendiploma!

Voor wie is de voucher?
De gemeente geeft de voucher aan kinderen uit gezinnen met een inkomen tot 120% van de bijstandsnorm die in de gemeente Alkmaar wonen. Het grootste deel van die gezinnen is bij de gemeente bekend en ontvangt automatisch bericht via de Alkmaarpas over de voucher. Ze vinden de voucher op hun Alkmaarpas.

Waar en wanneer kun je met je voucher terecht?

Zondag 21 november, 26, 27 en 28 november, 4 en 5 december, tussen 10.30 en 18.00 uur. De entree gaat via tijdssloten. Ga met je AlkmaarPas op: zaterdag en zondag naar de Grote Kerk, Koorstraat 2, en bestel daar aan de kassa je tijdslot ;of bestel je kaartjes tijdens het spreekuur van de AlkmaarPas op dinsdag en donderdag van 14.30 tot 16.00 uur, Waagplein 2.

Ouders kunnen met het Alkmaarpas-tegoed de entree betalen.