ALKMAAR - Afgelopen week is wereldkampioen Calisthenics, Melanie Driessen uit West-Graftijk, gehuldigd in het stadhuis. Zij kreeg bij die gelegenheid de gouden sportspeld van de gemeente Alkmaar uitgereikt door wethouder Sport Pieter Dijkman.


Na 11 jaar wedstrijden te hebben geturnd trok de vrijheid van de relatief nieuwe ‘Urban Sports’ Melanie aan. Ze begon in 2014 met Calisthenics en maakte zich met haar atletische ervaring de sport snel eigen. Melanie deed dit jaar mee aan de wereldkampioenschappen in Rusland en werd daar 1e in zowel de middengewicht als overall categorie. In 2016 werd Melanie ook al eens wereldkampioen. Zij woonde toen in Beverwijk.

Gemeente Alkmaar ziet ook het belang van de Urban Sports en heeft hierin op verschillende plekken in de gemeente geïnvesteerd, zoals in de Rekerhout en in De Rijp. Calisthenics is een vorm van lichamelijke oefening, die bestaat uit een verscheidenheid aan bewegingen die grote spiergroepen trainen, zoals hardlopen, staan, grijpen, duwen, enz. Deze oefeningen worden vaak ritmisch en met minimale apparatuur uitgevoerd als lichaamsgewichtoefeningen.