ALKMAAR - Op 11 oktober was het Coming-outdag en dat viert Alkmaar ieder jaar. Daarom onthulde wethouder Diversiteit Paul Verbruggen op vrijdagmiddag 9 oktober LHBTI-vriendelijke verkeerslichten voor voetgangers.

“Door het plaatsen van zo’n verkeerslicht – uiteraard op de meest logische plek: bij het opgefriste regenboogzebrapad - onderstreept het college dat we het als gemeente belangrijk vinden dat iedereen zichzelf kan zijn. Iedereen moet zich in onze stad veilig voelen en vrij in zijn doen en laten. En het mag daarbij niet uitmaken wat je geslacht is of wat je seksuele geaardheid is. We zijn dan ook niet voor niks al sinds 2012 Regenboogstad.” - Paul Verbruggen, wethouder Diversiteit

Genderinclusieve toiletten
Gemeente Alkmaar vindt het belangrijk dat iedereen zichzelf herkend en erkend voelt in onze maatschappij. Daarom zijn er vanaf 9 oktober in de publiekshal van het Stadskantoor ook gender-inclusieve toiletten. Zo kan elke persoon voor zichzelf bepalen welk hokje het prettigst voelt om te bezoeken. Op deze manier zet het college van Alkmaar zich in om er als regenboogstad voor iedereen te zijn.

Campagne en gesprekken
Daarnaast start binnenkort een campagne over discriminatie en racisme. Verspreid door de gemeente zijn dan posters te zien. In de campagne wordt opgeroepen om met elkaar te praten, naar elkaar te luisteren en elkaar te leren kennen. In opdracht van de gemeente organiseren Bibliotheek Kennemerwaard en Art.1 op meerdere locaties gesprekken. Weten waar en hoe? Kijk vanaf 13 oktober op alkmaar.nl/anders.