ALKMAAR - De Noorderkade krijgt een verlaging langs het water van het Noordhollandsch kanaal. De verlaging wordt gerealiseerd over een lengte van ongeveer 110 meter door middel van een zogenaamd landschapsmeubel. De ligging is tegenover de Ringersfabriek direct naast het Stadsstrand.

Landschapsmeubel

Het ontwerp van de Noorderkade is in opdracht van de gemeente Alkmaar gemaakt door de landschapsarchitecten van bureau Bosch Slabbers. De verlaging wordt uitgevoerd als een stoer houten landschapsmeubel en zorgt voor een optimale ervaring van de ligging langs het water. De Noorderkade wordt zo een plek voor jong en oud waar iedereen kan genieten van het water en het uitzicht op de stad.
Wethouder Victor Kloos (OPA): ‘Ik ben ongelofelijk blij dat we de vaart in de ontwikkeling van Overstad hebben gekregen. Het gaat nu hard en het wordt fantastisch!’.

Planning

Deze week is Oosterhof Holman Beton- en waterbouw gestart met de uitvoering van de werkzaamheden. Naar verwachting zijn de werkzaamheden in juni 2017 klaar en kan er deze zomer al gebruik gemaakt worden van het landschapsmeubel aan de Noorderkade. Daarmee is weer een belangrijk deel van de levendige verbinding tussen binnenstad en Overstad gerealiseerd.