ALKMAAR - Op dinsdag 15 december verraste burgemeester Emile Roemer mevrouw J.M. (Nanda) Goudsblom-Van den Bosch met haar benoeming tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Vanwege de coronamaatregelen speldde haar man de onderscheiding bij haar op.


Nanda Goudsblom zet zich al sinds 1970 in voor voetbalvereniging Alcmaria Victrix, een vereniging met ca 650 leden. Zij draait de kantinediensten en is sinds 2015 verantwoordelijk voor de aansturing hiervan. Ook organiseerde zij diverse evenementen zoals het cabaret, clubavonden en -weekenden en – samen met haar man – al 35 jaar de maandelijkse klaverjasdrive. Al met al een tijdsbesteding van zo’n 30 uur per week. Voor al haar inzet ten bate van de samenleving, heeft het Zijne Koninklijke Hoogheid Koning Willem-Alexander behaagd om mevrouw Goudsblom-Van den Bosch te benoemen tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

'Moeder van Alcmaria'
Nanda Goudsblom is de ‘lievelingsoma’ van meerdere generaties voetballers van Alcmaria Victrix. De kleinste pupillen weten al snel dat Nanda de baas is van de kantine, de kleedkamers en de club. Als Nanda iets vraagt, dan gebeurt het. Als zij iets zegt, dan is het zo. En als je zelf een vraag hebt, stel je die aan Nanda. De kleintjes komen bij haar voor een ‘snoepie’, de ouderen voor een luisterend oor of een goed advies. Ze regelt attenties bij lief en leed en is de sfeermaker en verbinder, die het verenigingsleven zo mooi maakt. Door haar voelt iedereen zich thuis bij Alcmaria. Zij kent elk lid persoonlijk, van kabouter tot veteraan en velen komen regelmatig terug in de kantine om met Nanda bij te praten. Zij staat altijd achter de bar, ongeacht dag of tijdstip, en zorgt voor een aangename sfeer met altijd een goed humeur. Ze heeft plezier in haar werk en is trots op ‘haar’ vereniging. In november 2019 werd zij benoemd tot Lid van Verdienste van de club. Nanda Goudsblom wordt omschreven ais het gezicht en de ‘moeder’ van Alcmaria. Een vrouw die leeft voor de club en zorgt dat jong en oud zich gezien voelt in een veilige omgeving en daarmee heeft zij dit lintje dik en dik verdiend.