ALKMAAR - Op World Fairtrade Day staat eerlijke handel in de schijnwerpers. Supermarkten, Wereldwinkels, bedrijven en Fairtrade Gemeenten laten zien hoe lekker, mooi en belangrijk eerlijk verhandelde producten zijn. 

Eerlijke handel bevordert duurzame ontwikkeling in de internationale handel. Fairtrade betekent dat boeren een eerlijke prijs krijgen voor hun exportproducten. Fairtrade producten zijn bijna overal verkrijgbaar, ook gewoon in de supermarkt. Koffie is het bekendste Fairtrade product maar er zijn nog veel meer Fairtrade producten zoals heerlijke wijnen, ijs, rijst, bananen en zelfs Tony Chocolonely chocolade is Fairtrade.

Win één kilo Tony Chocolade!

Op de World Fairtrade Day aanstaande zaterdag kun je kans maken op één kilo eerlijke Tony chocolade. Dit door een selfie te maken met de Tony Chocolonely figuren die rondlopen in het centrum van Alkmaar. Post deze selfie op de Eerlijk Winkelen Alkmaar Facebookpagina en misschien win jij wel 1 kilo Tony chocolade!

Maak jij het verschil?

De Eerlijk Winkelen route wijst de weg naar leuke en hippe winkels die aantoonbaar fairtrade, biologische en/of tweedehands producten verkopen. Eerlijk winkelen stelt consumenten in staat om het verschil te maken met de portemonnee en dat hoeft helemaal niet stoffig of duur te zijn. De route is landelijk bekend maar telt alleen in Alkmaar al meer dan 50 winkels. Dus download de app, ga erop uit en ontdek de speciale plekjes in Alkmaar.

Meer informatie

Voor meer informatie over de fairtrade dag en de Eerlijk winkelen route in Alkmaar bezoek je de Facebook pagina: https://www.facebook.com/eerlijkwinkelenalkmaar