ALKMAAR - De gemeente Alkmaar organiseert op woensdag 23 november 2022 de Jongeren Democratiedag in HAL 25. Tijdens deze dag kunnen jongeren in gesprek gaan met gemeenteraadsleden en jongerenorganisaties over thema’s die belangrijk zijn voor hen.


De Jongeren Democratiedag wordt georganiseerd door de gemeenteraad van Alkmaar om jongeren te betrekken bij de politiek en op een interactieve wijze te laten participeren. In plaats van praten over jongeren is het belangrijk om ook vooral in gesprek te gaan met jongeren.

Muziek

Naast het gesprek met de raadsleden en de jongerenorganisaties is er ook een heel leuk muzikaal programma. Zanger Dean Presley zal de Jongeren Democatiedag openen en The Upstairs Neighbors zullen de avond eindigen. Natuurlijk zijn er ook de nodige hapjes en drankjes aanwezig om er een gezellig avond van te maken.

Gratis toegang

Heb jij ideeën, vragen of zorgen over participatie, veiligheid, diversiteit, cultuur en sport, huisvesting en milieu in Alkmaar? En ben jij tussen de 15 en 27 jaar? Dan is deze avond de perfecte kans om hierover in gesprek te gaan met jongerenorganisaties en de gemeenteraadsleden van de gemeente Alkmaar.

De Jongeren Democatiedag start om 19.00 uur en is om 22.00 uur afgelopen. De toegang is gratis.