ALKMAAR - Alkmaar is een nieuw kleurrijk sportveld rijker aan de Percivalstraat. Wethouder Christiaan Peetoom opende het sportveld samen met de leerlingen van basisschool de Wegwijzer. Dit bijzondere sportveld is gelegen op het schoolplein van de basisschool. Bijzondere van dit sportveld is dat het ook openbaar toegankelijk is en wijkbewoners uitnodigt om te komen bewegen.

Onder toeziend oog van de kinderen van de Wegwijzer gooide de wethouder een basketbal door de basket waarna het sportveld officieel geopend was. De kinderen van de Wegwijzer stonden al te trappelen en gingen direct het veld op met verschillende sporten en spellen.

Athletic Skills Model Sportveld


De Wegwijzer heeft het nieuwe sportveld gerealiseerd en ontworpen volgens het ASM concept. ASM staat voor Athletic Skills Model, een wetenschappelijk en praktisch onderbouwde visie op bewegen. Uitgangspunt bij ASM is veelzijdig bewegen. Dit geeft minder blessures en brengt meer creativiteit en plezier met zich mee. Met het nieuwe sportveld is een plek gecreëerd waar door jong en oud volgens de nieuwste inzichten gesport en gespeeld kan worden.

Voor alle wijkbewoners


Het schoolplein van de Wegwijzer is niet alleen voor de leerlingen, maar dient ook voor wijkbewoners. Daarom is het plein ook buiten schooltijden geopend. Omar van de Wegwijzer: “Het veldje is van ons allemaal, we gebruiken het samen en houden het samen netjes en schoon.”

De gemeente Alkmaar heeft een bijdrage geleverd aan de proef ASM PLAYCE sportveld. Wethouder sport, Christiaan Peetoom: “Tijdens de proef wordt er gekeken of wijkbewoners het ook gebruiken om te gaan bewegen. Juist dit openbaar toegankelijke en kleurrijke sportveld nodigt daartoe uit. Want bewegen is gezond en brengt mensen samen. Het is een echte aanwinst voor de buurt! We bedanken de Wegwijzer voor het mooie initiatief om dit veldje in Alkmaar aan te leggen.”