ALKMAAR - Wethouder Anjo van de Ven( OPA) heeft nu al het voorjaar in haar ‘bol’. Tuinen vol bloemen, groene parken, groene speelterreinen. Een kleurrijk en groen Alkmaar, dat is wat het moet worden.

Alkmaar is aangesloten bij het landelijke platform Operatie Steenbreek. Het doel van Alkmaar en Operatie Steenbreek is om zoveel mogelijk groen en zo min mogelijk steen in de Alkmaarse tuinen te krijgen.

10.000 bloembollen

Om deze ambitie vorm te geven gaat Wethouder Groen, Anjo van de Ven, zaterdag 25 november, gewapend met schop, kruiwagen en bloembollen de wijk in om inwoners te stimuleren om meer groen en minder tegels in hun tuin te nemen.

“Het is geweldig om te zien dat er in Alkmaar al verschillende initiatieven zijn om de stad kleuriger en groener te maken. Met deze actie willen we nog meer inwoners erbij betrekken. Als wethouder Groen kan ik dit alleen maar toejuichen. Groen rond je huis geeft veel plezier. In een groene tuin kan het regenwater makkelijker wegzakken in de grond dan in een betegelde tuin. Ook betekent meer groen in je tuin meer vogels, vlinders, bijen en andere dieren, waarmee je een belangrijke bijdrage levert aan de natuur.”

Ruil nu uw tegel in

De komende tijd gaat de gemeente, gesteund door Operatie Steenbreek bewoners op verschillende manieren enthousiast maken om hun tuin verder te vergroenen. Inwoners kunnen komende zaterdag 25 november in twee wijken een tegel inruilen voor bloembollen.

Locaties en tijden

Inleveren van een tegel voor bloembollen kan op de volgende locaties. Van 11:00 uur tot 12:00bij de wijkboerderij Vondelstraat 31 nabij de ingang van park de Oosterhout. En van 12:30 uur tot 13:30 uur in Buurthuis Bloemwijk Eikelenbergstraat 5