ALKMAAR - “In het theater vol verhalen maak je echt van alles mee,” zingt Kevin ‘De Verhalenverteller’, waarna de voorstelling ‘Theater vol Verhalen’ met een magische spreuk wordt geopend. Een kindervoorstelling, waarin spannende verhalen worden afgewisseld met leuke liedjes en grappige sketches. Alles loopt alleen anders dan verwacht, waardoor de voorstelling na de magische spreuk al stil komt te liggen. De onhandige technicus en goede vriend van Kevin ‘De Verhalenverteller’, Joep, maakt namelijk de ene blunder na de andere. Hierdoor lopen vele verhalen in de soep, wat leidt tot hilarische momenten. Zal het Kevin ‘De Verhalenverteller’ lukken ook deze voorstelling nog tot een goed einde te brengen?


In het jaar 2017 maakte Kevin ‘De Verhalenverteller’ zijn eerste optreden bij een scoutingvereniging met het verhaal “Joris en de Draak”, waarna het personage in de daarop volgende jaren is uitgegroeid tot een waar theaterfiguur. “Op verschillende manieren heb ik dit personage kunnen ontwikkelen,” vertelt Kevin Doesburg. “Zo heb ik verschillende proefopnames gemaakt in 2018 en het kinderprogramma “Circus op Stelten” op verschillende campings gespeeld in 2019. Het was de bedoeling om deze ontwikkeling dit jaar door te zetten, maar het COVID-19 virus zorgde ervoor dat dit niet mogelijk was.” Hoewel Kevin zijn bedrijf, Entertainment Producties Doesburg, de afgelopen periode grotendeels stil lag, werkte hij achter de schermen hard aan nieuwe theaterprogramma’s. “Het afgelopen half jaar heb ik deze ontwikkeling toch geprobeerd door te zetten door te schrijven aan drie nieuwe theatershows,” aldus Kevin. “Een van deze drie theatershows is het kinderprogramma ‘Theater vol Verhalen’.

”Tijdens het programma ‘Theater vol Verhalen’ vertelt Kevin ‘De Verhalenverteller’ verschillende verhalen, die tot leven kunnen komen. Althans, dat probeert hij, want zijn technicus Joep maakt de ene blunder na de ander met één grote chaos als gevolg. Kevin Doesburg vertelt: “Ik vind het ontzettend leuk, dat de verschillende verhalen worden afgewisseld met grappige sketches. Hierdoor verandert de dynamiek van de voorstelling constant en blijft het leuk voor de kinderen om naar te kijken en te luisteren.” Zo ontstaat er bij Joep ‘De Technicus’ taalverwarring tijdens het verhaal over het Wilde Westen; neemt Kevin “De Verhalenverteller” de veiligheidsprocedure door met de kinderen voor zij opstijgen om een reis langs de wereld te maken; en ontstaat er een grote, technische storing bij de demonstratie van Joep zijn laatste uitvinding. “Mijn doel voor deze voorstelling is het kind 75 minuten lang te vermaken,” vertelt Kevin. “Ze hoeven er niks van te leren en ze mogen helemaal los gaan! Daarom denk ik ook, dat dit een ontzettend leuke voorstelling is geworden.” Naast de spannende verhalen en de grappige sketches heeft Kevin Doesburg samen met Lars van der Meer ook acht nieuwe liedjes gemaakt. Speciaal voor deze voorstelling. Kevin Doesburg zegt: “Ik vind muziek altijd een ontzettend belangrijk onderdeel in mijn theatershows. Je kunt door middel van liedjes namelijk verschillende verhalen op muzikale wijze vertellen. Dat zorgt voor een ontzettend leuke afwisseling.”

Nu de gestelde maatregelen met betrekking tot het COVID-19 virus enigszins zijn versoepeld, wilt Entertainment Producties Doesburg de eerdere ontwikkeling weer oppakken. “Binnen de beperkende maatregelen zijn er nu weer een aantal mogelijkheden om voorstellingen te maken voor publiek,” vertelt Doesburg. “Daarom spelen wij het kinderprogramma “Theater vol Verhalen” voor de allereerste keer!” Kevin Doesburg hoopt dan ook, dat er veel publiek afkomt op de voorstelling van 10 oktober. “Het is ontzettend belangrijk om iedereen hun reacties over het stuk te ontvangen, zodat het eventueel nog verbeterd kan worden,” aldus Kevin. “Alleen op die manier kan de volgende stap in de ontwikkeling van ‘De Verhalenverteller’ en mijn bedrijf worden genomen.” Uiteraard wordt er in de voorbereidingen en tijdens het evenement rekening gehouden met de geldende richtlijnen met betrekking tot het COVID-19 virus. Kevin Doesburg zegt: “Het is natuurlijk ontzettend belangrijk om het risico op verspreiding en/of besmetting van het COVID-19 virus zo veel mogelijk te beperken. Daarom heb ik maatregelen getroffen, die aansluiten op de richtlijnen van Rijksoverheid. Echter, dit doet niet af aan ons doel: een ieder entertainen!”

Kortom, Kevin ‘De Verhalenverteller’ en Joep ‘De Technicus’ spelen hun nieuwe kindervoorstelling ‘Theater vol Verhalen’ op zaterdag 10 oktober om 14:30 in ontmoetingscentrum ‘De Rietschoot’ te Koedijk (Alkmaar). Een voorstelling waar u van begin tot einde wordt vermaakt! Kaarten zijn alleen te reserveren via de website www.entertainmentproductiesdoesburg.nl of telefonisch via het nummer 06 – 41 67 41 39. Heeft u vragen en/of wilt u meer informatie? U kunt telefonisch contact opnemen via het telefoonnummer 06 – 41 67 41 39 of Komt u ook naar deze magische voorstelling?!!!!