ALKMAAR - Op dinsdag 10 april ontving burgemeester Bruinooge de Nederlandse kampioenen Skills Heroes Fabienne Bakker en Guus van Velthuijsen in het stadhuis van Alkmaar.

Skills Heroes

Skills Heroes zijn dé vakwedstrijden voor het MBO in Nederland. Uit de winnaars worden deelnemers geselecteerd voor de EuroSkills 2018 in Budapest. Deze Europese kampioenschappen vinden in september 2018 plaats en ook daar is Alkmaar vertegenwoordigd.

Kampioen gastvrouw

Nationaal kampioen Gastvrouw Fabienne Bakker uit Alkmaar is eindejaarsstudent op het Nova College in Haarlem. Tijdens de finale heeft Fabienne zich onder andere gericht op tafelbereidingen en drankenkennis. Om alvast internationale ervaring op te doen is de Alkmaarse, na het kampioenschap, direct naar België afgereisd voor een training.

Kampioen meubelmaken

Tot Nationaal kampioen Meubelmaken is Guus van Velthuijsen uit Graft uitgeroepen. Guus is derdejaars student aan het HMC in Amsterdam. Houtbewerking is zijn grote hobby en na zijn opleiding bij PCC Oosterlhout lag de keuze voor de vervolgopleiding voor de hand. Guus is met zijn vriendin Laura Bosman het bedrijf Velthout gestart.

Uitdaging

Burgemeester Bruinooge heeft Guus uitgenodigd een katheder te maken voor de raadzaal van het stadhuis. Fabienne is uitgenodigd om als gastvrouw op te treden tijdens de officiële ontvangst in het