ALKMAAR - Medewerkers van de GGD Hollands Noorden zijn er bij als op vrijdag (15 april) precies om 10.00 uur de bel luidt, hét teken dat de markt geheel volgens traditie kan beginnen. Een van hen heeft zelfs de eer om de aanvangsbel te laten klinken. De GGD’ers zijn aanwezig op uitnodiging van het college van burgemeester en wethouders van Alkmaar. Voorafgaand aan het bezoek aan de kaasmarkt ontvangt wethouder Elly Konijn-Vermaas de gasten.

Coronapandemie

De medewerkers van GGD Hollands Noorden zijn samen met hun collega’s van de andere 24 regionale GGD’en in Nederland al meer dan twee jaar lang in touw om onze inwoners te beschermen tegen de coronapandemie. Vele gemotiveerde GGD’ers werken elke dag hard aan dit doel in teststraten, priklocaties, de voorlichting of op andere manier. Dat doen zij met aandacht en zorgvuldigheid. Voor het college, en wethouder Konijn-Vermaas als portefeuillehouder Volksgezondheid en lid van het dagelijks bestuur van de GGD in het bijzonder, reden om de bel te laten luiden door de GGD.

Wereldberoemd

Over de hele wereld staat Alkmaar bekend als Kaasstad. De Alkmaarse Kaasmarkt op het Waagplein is een traditie sinds 1593. Jaarlijks bezoeken ruim 175.000 mensen dit kleurrijke evenement. De kaasmarkt in Alkmaar is elke vrijdagochtend van 25 maart tot en met 30 september 2022 van 10.00 -13.00 uur. Daarnaast zijn er in de maanden juli en augustus ook avondkaasmarkten: elke dinsdagavond van 19.00-21.00 uur. Rond de markt wordt altijd een gezellige ambachtsmarkt/braderie georganiseerd.