ALKMAAR - Vrijdag 8 september huldigde wethouder sport Pieter Dijkman (VVD) de medaillewinnaars van de Alkmaarse deelnemers aan de 51ste International Childrens Games (ICG). De ICG , de jeugd Olympische Spelen voor kinderen van 12 tot 16 jaar, vonden deze zomer plaats van 3 tot en met 9 juli in Kaunas in Litouwen.

De Alkmaarse delegatie bestond uit tien atleten, drie coaches en een delegatieleider/stadsvertegen-woordiger. Er werd in twee takken van sport meegedaan: beachvolleybal (2 meisjes en 2 jongens) en judo (3 meisjes en 3 jongens). Bij het beachvolleybal is goed competitie geleverd, maar zijn er geen medailles gewonnen. Bij het judo werden drie zilveren en twee bronzen medailles gewonnen. De prijswinnaars waren Esmee Kroon (zilver), Annick Baas (zilver), Chaira Stins (zilver), Gabriel van Stralen (brons) en Jonathan Houkes (brons). De deelnemers werden door wethouder Dijkman in de bloemen gezet. Wethouder Pieter Dijkman: “Ik ben natuurlijk ontzettend trots op deze jeugdige Alkmaarders. Ze hebben onze stad met verve vertegenwoordigd. De ICG geeft prachtige mogelijkheden tot talentontwikkeling, maar daarnaast brengt het de jeugd ook bij dat het om meer gaat dan alleen winnen.”

De medaillewinnaars ontvingen naast bloemen ook een plaquette.

Eerder waren medaillewinnaars al op de kaasmarkt om de bel te luiden. In 2018 vinden de ICG plaats in Jeruzalem in Israël.