ALKMAAR - Het college van de gemeente Alkmaar heeft besloten dat de route van de toeristische Hop-on Hop-off busjes niet door smalle autoluwe woonstraten zoals Sint Annastraat en Geest mag lopen.

TIP Alkmaar heeft het initiatief genomen om deze zomer een pilot te starten met toeristische elektrische busjes in het centrum van Alkmaar. Deze busjes, die al enkele jaren in Hoorn rijden en door vrijwilligers worden bestuurd, kunnen als een nieuwe faciliteit voor bezoekers worden gezien.

Het college heeft het initiatief positief benaderd en ziet het als een toevoeging aan het toeristische aanbod. Hoewel de busjes stapvoets rijden heeft het college zich door kritische bewoners van de binnenstad laten overtuigen dat een route door smalle autoluwe woonstraten onwenselijk is. De route kan dus niet door de Sint Annastraat en Geest lopen, maar wel over de Langestraat met zijn publieke karakter.

De gemeente heeft dit vanmiddag aan TIP Alkmaar laten weten. TIP Alkmaar organiseert woensdagavond een informatieavond en zal op korte termijn een alternatieve route aan de gemeente voorleggen.