ALKMAAR - Holocaustmonument Levenslicht is verplaatst naar de hal van het Stedelijk Museum Alkmaar. Dit is gedaan uit voorzorg voor schade door de storm van afgelopen zondag. Levenslicht lag sinds 24 januari op het Canadaplein. Tot donderdag 13 februari is het te zien in de museumhal. Het monument bestaat uit stenen. Elke steen staat voor een slachtoffer van de holocaust. Belangstellenden kunnen een steen plaatsen op het monument. De stenen zijn verkrijgbaar bij de balie van het museum.

Op vrijdag 14 februari reist Levenslicht naar de Grote Kerk van Schermerhorn. Vervolgens is het monument vanaf 1 maart te zien in de Grote Kerk van De Rijp. Op beide locaties is een startceremonie om 14.00 uur en 2 weken gelegenheid om het monument te bezoeken en een steen te plaatsen.

Op 13 maart wordt het monument ceremonieel afgebroken, waarna het t/m 14 juni onderdeel is van de tentoonstelling ’75 jaar Vrijheid, verhalen om nooit te vergeten’, in het Stedelijk Museum Alkmaar. Ook dan is er gelegenheid om stenen op het monument te leggen.

Aanmelden voor de ceremonie op 14 februari, 1 maart en 13 maart kan via erfgoed@alkmaar.nl.