ALKMAAR - Per 1 januari 2023 heeft het Mantelzorgcentrum zich aangesloten bij Vitaal Oud Noord-Kennemerland (VONK). Op 21 februari 2023 verwelkomde de voorzitter van VONK, de Alkmaarse wethouder Jakob Wedemeijer, Yuri van Bogaerde directeur Mantelzorgcentrum, officieel bij het samenwerkingsverband van ouderen, professionals, regionale zorg- en welzijnsorganisaties, woningcorporaties, gemeenten en zorgverzekeraars.

Doel van VONK is dat ouderen langer veilig en met behoud van kwaliteit van leven thuis kunnen wonen. Uitgangspunt is dat ouderen vanuit eigen kracht optimaal kunnen deelnemen aan de maatschappij en de regie hebben over hun leven.

Het Mantelzorgcentrum

Het Mantelzorgcentrum is het kenniscentrum en de gids voor mantelzorgers. De mantelzorgmakelaars en consulenten mantelzorg ondersteunen mantelzorgers in Noord-Holland Noord. Zij staan klaar om regeltaken uit handen te nemen, interessante workshops te organiseren of gewoon een luisterend oor te bieden. Dit doen ze zodat mantelzorgers de zorg kunt blijven volhouden.

Wat doet VONK

Net als in andere delen van Nederland worden wij in Noord-Kennemerland geconfronteerd met grote uitdagingen in de zorg, het welzijn en wonen voor ouderen. We realiseren ons dat we elkaar nodig hebben om de zorg voor ouderen zo optimaal en toekomstbestendig in te richten. Daarom zijn we twee jaar geleden VONK gestart. Binnen VONK bundelen we onze krachten en focussen we ons op de juiste zorg op de juiste plek voor ouderen in Noord-Kennemerland. Hierbij werken we actief samen met ouderen en naasten. We zetten projecten op en bieden een platform voor het ontwikkelen van nieuwe ideeën om de zorg voor ouderen te verbeteren.

Meer informatie

www.vitaaloudnk.nl

www.mantelzorgcentrum.nl/gemeenten/alkmaar