ALKMAAR - De Grootschermer Sport Vereniging (GSV), die in oktober jl. 100 jaar bestond, opent op dinsdag 2 augustus de Alkmaarse kaasmarkt. Om 19.00 uur die avond zet de voorzitter van de club, Pieter de Reus in aanwezigheid van zijn medebestuursleden, het jubileum luister bij door het luiden van de bel, hét teken dat de markt kan beginnen. Het college van burgemeester en wethouders feliciteert op deze wijze de club met het jubileum. Gastheer namens het college is wethouder Ad Jongenelen.

Op 21 oktober 2021 bestond GSV officieel 100 jaar. De vereniging is het feestjaar op 1 oktober gestart met een receptie, een sportieve dag voor de jeugd en een wijkentoernooi. De club GSV vervult een belangrijk maatschappelijke rol in de kern Grootschermer. De club die gezelligheid hoog in het vaandel heeft, hanteert als motto gezellig samen zijn, dan komt de sportieve prestatie vanzelf. Het college van Alkmaar feliciteert de club van harte met deze mijlpaal

Alkmaarse kaasmarkt

Over de hele wereld staat Alkmaar bekend als Kaasstad. De Alkmaarse Kaasmarkt op het Waagplein is een traditie sinds 1593. Jaarlijks bezoeken ruim 175.000 mensen dit kleurrijke evenement. De kaasmarkt in Alkmaar is elke vrijdagochtend van 25 maart tot en met 30 september 2022 van 10.00 -13.00 uur. Daarnaast zijn er in de maanden juli en augustus ook avondkaasmarkten: elke dinsdagavond van 19.00-21.00 uur. Rond de markt wordt altijd een gezellige ambachtsmarkt/braderie georganiseerd.