ALKMAAR - Directeur van de Stichting Hart van Noord-Holland, Ger Welbers luidt vrijdag 30 september precies om 10.00 uur de bel, hét teken dat de markt geheel volgens traditie kan beginnen. Hij doet dit op uitnodiging van het college van burgemeester en wethouders van Alkmaar. Voorafgaand aan het bezoek aan de kaasmarkt ontvangt wethouder Citymarketing en Evenementen, Robert te Beest, Ger Welbers, de medewerkers van VVV Alkmaar en Alkmaar Marketing, in het stadhuis.

Ger Welbers heeft het samengaan van VVV Alkmaar en Alkmaar Marketing in 2021 succesvol begeleid. Als mediaman met ruime ervaring in het vertellen van mooie verhalen vertegenwoordigt hij Alkmaar met trots in de regio en ver daarbuiten.

125 jaar VVV Alkmaar


De VVV Alkmaar is het startpunt van een bezoek aan Alkmaar en de regio en is sinds 1920 gevestigd in De Waag. VVV Alkmaar is een van de grootste van Nederland met meer dan 300.000 bezoekers per jaar. De bezoeker van de stad wordt welkom geheten en geïnformeerd in meer dan zeven talen, waaronder Chinees en Spaans. Als onderdeel van Stichting Hart van Noord-Holland is het samen met Alkmaar Marketing een belangrijke pijler voor de citymarketing van Alkmaar en de regio. Bezoekers ontdekken bijzondere plekken dankzij de door VVV Alkmaar zelf samengestelde routes voor fietsers en wandelaars. Ook voor bewoners van Alkmaar heeft de ruime winkel in het Waaggebouw veel te bieden. Je vindt een breed assortiment aan Alkmaar cadeaus.

Stadswandeling

In het kader van 125 jaar organiseert VVV Alkmaar op 22 oktober een stadswandeling en bezoek aan het Hollands Kaasmuseum onder leiding van een gids. Ontdek het prachtige oude centrum van Alkmaar en luister naar de verhalen over deze monumentale stad. Na een wandeling van een uurtje neemt de gids je mee naar het Hollands Kaasmuseum en vertelt je de leukste anekdotes. Weet je bijvoorbeeld waarom Alkmaarders kaaskoppen worden genoemd? In het Kaasmuseum ontdek je het. Reserveren kan via www.vvvwebshop.nl of telefonisch via 072-5114284. De kosten voor wandeling, bezoek Kaasmuseum en proeverij bedragen € 15,00 per persoon.

Alkmaarse kaasmarkt


Over de hele wereld staat Alkmaar bekend als Kaasstad. De Alkmaarse kaasmarkt wordt mede mogelijk gemaakt door kaasproducenten CONO Kaasmakers, FrieslandCampina/Zijerveld en de gemeente Alkmaar. De Alkmaarse kaasmarkt laat het traditionele kaas verhandelen zien. Jaarlijks bezoeken ruim 175.000 mensen dit historische kleurrijke evenement. De kaasmarkt in Alkmaar is elke vrijdagochtend van 25 maart tot en met 30 september 2022 van 10.00 -13.00 uur. Rond de kaasmarkt is er een braderie en ambachtsmarkt.