SCHOORL - Na vier avonden met de meetekengroep en reacties van inwoners op het digitale platform kon de gemeente aan de slag met het maken van een eerste ontwerp voor de nieuwe inrichting van het centrum van Schoorl. Vorige week presenteerden zij het schetsontwerp aan de meetekengroep. Vanaf vandaag staan de ontwerpen ook online op www.denkmeeoverschool.nl.

Schetsontwerp ‘Duindorp Schoorl’
‘Duindorp Schoorl’ is het motto waarmee de openbare ruimte in het centrum opnieuw wordt ingericht. Om zo het gebied vriendelijker en gezelliger te maken. De meetekengroep, met daarin onder meer ondernemers en bewoners maar ook partijen zoals de Fietsersbond, en de inwoners die online reageerden, gaf de gemeente mee om vooral het dorpse karakter te behouden en de unieke ligging aan het duin meer naar voren te laten komen in de openbare ruimte. Dat is meegenomen in het ontwerp door het toepassen van een aantal plantvakken met daarin planten die passen bij de beplanting in de Schoorlse Duinen. Daarnaast is het plein zo veel mogelijk leeg gehouden en is de zichtlijn naar het Klimduin vrij gehouden. Het plein wordt bestraat met een bijzondere steen die het plein een warme sfeer geeft.

Enthousiast
De meetekengroep reageerde enthousiast op de eerste schetsontwerpen: “Geweldige vertaling van de input van de meetekengroep” en “Wat mij betreft begint de gemeente morgen met uitvoeren.” Wethouder Michiel van den Busken: “Ik ben blij dat we alle suggesties goed hebben weten te vertalen en de meetekengroep het mooi vindt. Dorpse knusheid en toch helemaal van nu. We horen nu graag wat andere Schoorlnaren ervan vinden.”

Schetsen bekijken
De ontwerpschetsen zijn vanaf vandaag te zien op www.denkmeeoverschool.nl. Liever langskomen? Elke woensdag is er van 10:00-12:00 uur en van 15:00-17:00 uur iemand van de gemeente in de Sanderij (bij het Sociaal Team op de 1 e verdieping) aanwezig.

Verkeerssituatie winkelgebied Heereweg
De meetekengroep heeft in vier bijeenkomsten meegedacht over een nieuwe inrichting voor specifiek het Klimduinplein, de Laanweg/Heereweg/Duinweg en het winkelgebied aan de Heereweg. Ook op het online platform konden inwoners van Schoorl hun ideeën geven over deze drie plekken. Voor het winkelgedeelte van de Heereweg is nog geen schetsontwerp gemaakt, omdat er momenteel nog een onderzoek loopt naar de verkeerssituatie. Wel is er een schets gemaakt voor de Paardenmarkt.

Planning
Afhankelijk van het onderzoek naar de effecten van het aanpakken van de Heereweg, wordt medio juli een inloopbijeenkomst georganiseerd om de plannen aan Schoorlnaren toe te lichten. Het ontwerp wordt in het najaar van 2018 ter vaststelling aan de raad aangeboden. Na besluitvorming vindt de uitvoering gefaseerd plaats in 2019.