ALKMAAR - Gemeente Alkmaar moedigt duurzame innovaties aan in de gehele regio. Daarom heeft de gemeente in samenwerking met het GO!-NH de Circular Alkmaar Challenge geopend. De eerste editie is gericht op scale-ups en MKB-bedrijven die al goed ontwikkeld zijn in hun huidige markt en klaar zijn voor de volgende stap met circulaire economie en klimaatadaptatie. Ondernemers winnen met deze challenge dit najaar een plekje in het GO!-NH Scale traject. Dit is een intensief versnellingsprogramma voor ondernemers in Noord-Holland. Ondernemers met innovatie in opschaalfase kunnen zich tot 11 september inschrijven.

Versnellen transitie

Een circulaire economie helpt daarnaast om onze energietransitie doelstellingen te behalen; Alkmaar klimaatneutraal in 2050. De grootste uitstoot komt namelijk vrij bij de winning, productie en transport van de producten die we gebruiken. Door dit te verminderen voorkomen we CO2-uitstoot. De gemeente zet zich in om de transitie te versnellen, maar kan dat niet alleen. Daarom roept de gemeente ondernemers uit de regio op om aan te haken. De inzet van ondernemers en innovaties is essentieel in het creëren van een gezonde en duurzame leefomgeving.’

Over GO!-NH

GO!-NH is een versnellingsprogramma van de provincie Noord-Holland wat ondernemers helpt bij het op de markt brengen en opschalen van innovatieve, duurzame producten of diensten. GO!-NH biedt drie verschillende trajecten die aansluiten bij de fase en omvang waarin een bedrijf zich bevindt: het Accelerator traject voor start-ups, het Growth traject voor bedrijven die in de volgende fase zitten en willen groeien, en het Scale traject voor scale-ups en grotere mkb die nieuwe markten aan willen boren.

GO!-NH Scale traject

Tijdens het GO!-NH Scale traject gaan de ondernemers in een periode van zes maanden aan de slag onder begeleiding van verschillende coaches om hun bedrijf naar een volgende fase te brengen. Dit traject voor scale-ups biedt begeleiding bij grotere opgaven zoals het opschalen naar een nieuwe markt en het voorbereiden van de organisatie voor grote groeisprongen.

Inschrijven

Geïnteresseerde ondernemers kunnen zich via go-nh.nl/inschrijven inschrijven voor de challenge. Na een selectiegesprek horen ze of ze in aanmerking komen voor een plek in het GO!-NH traject. Meer informatie over de Circular Alkmaar Challenge is te vinden via go-nh.nl/circular-alkmaar-challenge.