ALKMAAR - Een sterke Alkmaarse delegatie bestaande uit tien atleten van atletiekvereniging Hylas en acht zwemmers van zwemvereniging DAW, reist samen met hun coaches en vertegenwoordigers op 10 augustus af naar Engeland om deel te nemen aan de International Children’s Games (ICG). Deze jeugd Olympische Spelen voor kinderen van 12 t/m 15 jaar vindt plaats van 11 augustus t/m 16 augustus in de stad Coventry. De verschillende disciplines volgen ieder hun eigen voorbereiding, maar omdat teamspirit tijdens het evenement hoog in het vaandel staat, leerden de sporters elkaar tijdens diverse bijeenkomsten en gezamenlijke trainingen in de voorbereidingsfase al goed kennen. De teambuildingsbijeenkomst voor de sporters en coaches vond plaats bij Outdoorpark Alkmaar.

Elk jaar reist Alkmaar met een delegatie jonge sporters af naar de International Children’s Games, een door het Internationaal Olympisch Comité erkend evenement voor sporters uit vele wereldsteden. De stad - in dit geval Coventry - is verantwoordelijk voor de hele organisatie, de deelnemers betalen alleen de reis. In Alkmaar hebben de sporters hier speciale acties voor opgezet en zo de vliegtickets grotendeels door middel van sponsoring kunnen betalen. De gemeente Alkmaar steunt de games en zorgt ervoor dat Alkmaar Sport de organisatie en begeleiding voorafgaand aan en tijdens de reis op zich neemt.

Eline Swanink, beleidsadviseur Sport van de gemeente Alkmaar, en stadsvertegenwoordiger Paul Bollen wensten de delegatie veel plezier en succes toe. Tijdens de daaropvolgende teambuilding activiteit werden de sporters uitgedaagd om deel te nemen aan een intensieve Obstacle Run. Ze werden o.a. getest op hun behendigheid en snelheid. Tevens mochten zij hun kunsten vertonen met handboogschieten.


Na alle inspanningen werd er onder het genot van een hapje en drankje nog even nagepraat en vooruitgeblikt op de mooie prestaties die zij in Coventry willen neerzetten.


De Alkmaarse delegatie bestaat uit Libhín, Tara, Femke, Olivier, Biek, Lars, Emma, Sven, Dennis, Bram, Bette, Tim, Lisa, Amy, Wendy, Joshua, Sarah en Eline. Dit met coaches Frank, Franka, Melissa en Menno en Head of Delegation Sanne.