ALKMAAR - Op 21 december 2017 ondertekenden SKA Projectmanagement B.V. en gemeente Alkmaar de koopovereenkomst van een kavel bij de entree van het Olympiapark. Met de verkoopgelden gaat de gemeente investeren in het sport- en recreatiepark.

Wethouder Pieter Dijkman (VVD), als projectbestuurder verantwoordelijk voor de ontwikkeling van het Olympiapark is verheugd over de verkooptransactie: “Hiermee kunnen we verder investeren in het gebied, zoals in mogelijkheden om te bewegen en recreëren in dit functionele gebied met mooie landelijke ligging. Met de vestiging van Subway en Febo ontstaat er bovendien meer keuze in het aanbod van restaurants, dit maakt Olympiapark nog aantrekkelijker”. SKA Projectmanagement B.V. is voornemens om een gebouw te plaatsen op de kavel en deze te verhuren aan Febo en Subway. SKA gaat bij de gemeente een omgevingsvergunning aanvragen. De projectmanagementorganisatie verwacht dat rond de zomer gestart kan worden met de bouw en dat eind 2018 de ketens het gebouw in gebruik kunnen nemen.

Het toekomstige gebouw is geschikt voor een restaurant en een drive-thru. Het gebouw is ontworpen door de architectenbureau Dam & Partners. In het ontwerp is rekening gehouden met ligging in, en uitzicht op het gebied. Gasten van de restaurants kunnen op de eerste etage van het gebouw het Olympiapark en het landschap tot aan de duinen overzien. Marcel Schreuder, SKA projectontwikkelaar: “We vinden het fijn dat we op deze manier kunnen bijdragen aan de ontwikkeling van het Olympiapark”.