ALKMAAR - Met het plaatsen van het bouwbord aan de Kanaaldijk, gaven wethouder Elly Konijn (gemeente Alkmaar) en regiodirecteur Peter van Oeveren (BPD) het startsein voor de bouw van 160 woningen met aandacht voor groen en betaalbaar wonen. Ook is er ruimte voor horeca.


Het voormalige terrein van Rijkswaterstaat aan de Kanaaldijk 301 is al jaren afgesloten voor bezoekers. Door de ontwikkeling van de Kanaaldijk wordt het terrein weer openbaar toegankelijk voor Alkmaarders. Het nieuwbouwplan ligt direct aan het Noordhollandsch Kanaal. In de toekomstige situatie ontstaat een groene woonlocatie aan het water. Kanaaldijk is één van de projecten in het deelgebied Viaanse Molen van het Programma Alkmaars Kanaal. Het ontwerp voor de woongebouwen is van Rudy Uytenhaak + partners Architecten. Het ontwerp van het omliggende landschap is van Lodewijk Baljon Landschapsarchitecten.

Betaalbaar wonen

In het plan is volop aandacht voor betaalbaar wonen. Er komen 20 sociale huurwoningen, 41 middel dure huurwoningen en 34 sociale koopwoningen, naast 65 vrije sector koopwoningen en de (lichte) horeca op deze locatie.

Meer informatie

Naar verwachting gaat de eerste fase van Kanaaldijk in het 3e kwartaal van 2022 online in de verkoop. Meer informatie over Kanaaldijk en een inschrijfmogelijkheid voor de nieuwsbrief staat op de projectwebsite: https://www.nieuwbouw-kanaaldijk.nl/