HEERHUGOWAARD/ALKMAAR/LANGEDIJK - Steeds meer mensen zoeken hulp bij geldzorgen. Ruim 1 op de 5 huishoudens in Nederland heeft in deze tijd moeite om de rekeningen te betalen. Gemeenten Langedijk, Heerhugowaard en Alkmaar werken daarom samen met de Nederlandse Schuldhulproute en Halte Werk. Om inwoners met financiële problemen te helpen. U kunt vanaf nu gebruikmaken van de online test op www.Geldfit.nl


Wat is Geldfit

Voor veel mensen is niet altijd duidelijk waar ze moeten zijn voor hulp bij geldzorgen of zelfs schulden. Daarom kunnen inwoners van Langedijk, Heerhugowaard en Alkmaar gebruikmaken van de test op Geldfit.nl.

Door korte vragen krijgt u inzicht in uw financiële situatie en ontvangen een persoonlijk advies. Denk aan tips over financieel fit blijven of een overzicht waar men terecht kan voor passende hulp bij de eigen gemeente.

Mensen die liever bellen, kunnen gebruikmaken van het gratis telefoonnummer 0800-8115. Een medewerker denkt dan mee en verwijst eventueel door naar passende hulp in de buurt, bijvoorbeeld naar het team Schuldhulpverlening van Halte Werk.

Wacht niet te lang met hulp zoeken en voorkom dat u (verder) in de problemen komt. Dat is ook de boodschap van de landelijke campagne 'Kom jij eruit?' Op de website komjijeruit.nl kunnen mensen hun opties bekijken en verhalen lezen van hoe andere mensen omgaan met hun geldproblemen.

Schulden voorkomen
Iedereen kan te maken krijgen met financiële problemen. Ontslag, relatieproblemen en ziekte zijn bijvoorbeeld situaties waardoor iemand te maken krijgt met zorgen om geldzaken. Deze zorgen kunnen snel oplopen in schulden. Dat wil de Nederlandse Schuldhulproute voorkomen. Dat doet zij niet alleen, maar samen met gemeenten, Halte Werk, banken, verzekeraars en andere bedrijven.

“Zeker in deze coronatijd is het voor veel mensen steeds lastiger om rond te komen. Dat is niet iets om u voor te schamen. Op tijd aan de bel trekken en om hulp vragen, zorgt er voor dat schulden niet onnodig oplopen. Ook als u zelf geen geldzorgen heeft, maar mensen in uw familie- of vriendenkring wél, probeer dat dan bespreekbaar te maken en te verwijzen naar de website Geldfit.nl. Uw ogen en oren zien en horen misschien wel meer dan die van de hulpinstanties”

aldus de verantwoordelijke wethouders Paul Verbruggen (Alkmaar), Marcel Reijven (Langedijk) en Bert Fintelman (Heerhugowaard).

Geldfit Zakelijk
Ondernemers worden hard getroffen door de coronacrisis. Ondernemers in Langedijk, Heerhugowaard en Alkmaar kunnen terecht bij de website Geldfit Zakelijk. Ondernemers lopen andere financiële risico’s dan consumenten. Daarom is specifieke hulp nodig. Geldfit Zakelijk biedt ondernemersgerichte tips, tools en hulpverlening. Zij verwijst eventueel door naar team Schuldhulpverlening van Halte Werk.