ALKMAAR - De Alkmaarse ‘kaaskerstboom’ op het Canadaplein wordt op 12 december om 18.00 uur feestelijk ontstoken door wethouder evenementen Elly Konijn-Vermaas. Het ontsteken van de kerstboom is ook de start van het programma Warme Wintermaanden in Alkmaar. Tijdens de feestelijke ontsteking van de kaaskerstboom ontbreekt het niet aan kerstgedachten, lichtjes, kerstwensen, een kinderkoor, warme chocolademelk en natuurlijk een goed doel.

Programma

Het programma rond het aanlichten van de Kaaskerstboom is door Artiance en Alkmaar Marketing opgezet in een warme winterse sfeer. Daarbij is aan alles gedacht! Verhalenverteller Friso Vonder vertelt over het uitspreken van kerstwensen en er worden door het kinderatelier lichtobjecten geplaatst onder de boom. Wethouder evenementen, Elly Konijn-Vermaas ontsteekt daarna de Kaaskerstboom en houdt een kort woordje. Het geheel wordt muzikaal omlijst door een speciaal voor deze gelegenheid samengesteld kinderkoor. En natuurlijk kan iedereen genieten van de gratis warme chocolademelk.

Kerstgedachte onder de boom
Om de kerstgedachte te onderstrepen is dit jaar het thema ‘Geef door’ gekozen. Na het ontsteken van de kerstboom mag iedereen (gebruikt) speelgoed onder de boom leggen voor kinderen tot en met 16 jaar. Er is een ‘theatrale inpaktafel’ aanwezig waar het speelgoed ingepakt kan worden en waar een kerstboodschap geschreven kan worden. Na het ontsteken van de kaaskerstboom worden de cadeaus aan het Leger des Heils geschonken. Mensen die (gebruikt) speelgoed willen geven maar er niet bij kunnen zijn, kunnen vooraf hun cadeaus inleveren. Dit kan tijdens de openingstijden van zaterdag 7 tot woensdag 11 december aan de balie van Artiance.

Warme Wintermaanden in Alkmaar
Door de ontsteking van de kaaskerstboom luidt de wethouder ook de Warme Wintermaanden in. Tijdens de Warme Wintermaanden die duren van 12 december tot en met 16 februari, worden allerlei gezellige en sfeervolle winterse evenementen georganiseerd in Alkmaar van kerstmarkten, stadswandelingen, kerstvoorstellingen, tot een ouderwetse winterfair.