ALKMAAR - Op 16 november jl. hebben vertegenwoordigers van het Rijksvastgoedbedrijf (RVB) en het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW), de Europese School en namens de Gemeente Alkmaar de Wethouder gebiedsontwikkeling Station Alkmaar-Noord, Robert te Beest, de samenwerkingsovereenkomst ondertekend. Een formele, maar zeer belangrijke stap.

Een nieuwe vestigingslocatie


De ondertekenaars werken samen aan de komst van een nieuw schoolgebouw voor de Europese School aan de Hertog Aalbrechtweg, vlakbij station Alkmaar-Noord. Het getekende document bezegelt deze samenwerking. Momenteel is de Europese School nog gevestigd in Bergen, maar begin 2022 is door de Europese Board of Governors besloten dat Alkmaar de nieuwe vestigingslocatie voor de Europese School zou worden. Dit werd gedaan na de voordracht van Alkmaar door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.

De Europese School


Een Europese School biedt onderwijs voor leerlingen van 4 tot en met 18 jaar en geeft les aan kinderen van medewerkers van instellingen van de Europese Unie, maar ook aan scholieren van buitenlandse werknemers bij bedrijven uit de regio en daarnaast (onder voorwaarden) aan Nederlandse kinderen die graag internationaal onderwijs willen volgen.