ALKMAAR - AIA-Lezing op woensdag 11 december om 20.00 uur door Bert Rotteveel (Rotteveel M4m Almaar) en Jozien Timmers (MVSA Architects, Amsterdam)
De lezing vindt plaats in de Pleinzaal, TAQA Theater De Vest, Canadaplein 2, Alkmaar
Toegang: 5 euro l vrienden 3 euro


Dinsdag 11 december om 20 uur geven Bert Rotteveel van Rotteveel M4 te Alkmaar en Jozien Timmers van MVSA Architecs te Amsterdam, een lezing over “Flexwonen, oplossing voor een nijpend woonprobleem”. De lezing wordt georganiseerd door het Architectuur Informatiecentrum Alkmaar en vindt plaats in de Pleinzaal van TAQA Theater De Vest te Alkmaar. U bent van harte welkom.

Flexwonen is een woonconcept dat door de rijksoverheid wordt gestimuleerd met het programma ‘Stimuleringsaanpak Flexwonen’. Het doel is om op korte termijn meer tijdelijke en flexibele woningen te realiseren voor doelgroepen in de knel: jongeren en ‘spoedzoekers’. Tegelijk staan er ook in Noord-Holland veel panden leeg. Met zijn bedrijf FlexwonenNH, een commercieel bedrijf met een sociale insteek, combineert Rotteveel die twee problemen tot één oplossing, in samenwerking met o.a. zorgorganisaties, bewindvoerders en gemeentes. Gebouweigenaren worden ontzorgd in verbouwing en beheer. Na de pauze presenteert Jozien Timmers een andere benadering die dezelfde doelgroep kan dienen, en meer. MVSA ontwikkelde samen met ‘Woody Concepts’ een modulair prefabsysteem met een hoogwaardige architectuur, gericht op de recreatiemarkt, dat ook kansen biedt voor de woningmarkt.

Bert Rotteveel is directeur-eigenaar van Rotteveel M4 bouwmanagement en vastgoedadvies. M4 FlexwonenNH is in 2016 opgericht en heeft inmiddels zes locaties in Alkmaar en de regio.

Jozien Timmers is architect bij MVSA Architects en houdt zich o.a. bezig met onderzoek naar nieuwe vormen van bouwen voor de stad van de toekomst.