ALKMAAR - De trap van de fietsenstelling De Overdekte onder het Canadaplein wordt voorzien van een systeem met rolband en borstelgoot. Hierdoor kunnen mensen gemakkelijker met hun (zware) fiets de fietsenstalling in en uit. Het aanleggen van het systeem is een initiatief van gemeenteraadsleden Ben Bijl en Tineke Boucher.

Het systeem met rolband

Het systeem dat wordt aangelegd heet ‘VeloComfort’. Het bestaat uit een borstelgoot naar beneden en een rolband omhoog. De borstels zorgen ervoor dat de fiets tijdens de afdaling wordt afgeremd, waardoor de gebruiker zelf zijn/haar tempo kan bepalen. Met behulp van dit systeem is de fietsenstalling beter toegankelijk. De rolband is volgens planning half mei klaar voor gebruik.

Christiaan Peetoom – Wethouder parkeren

Alkmaar Fietst

Het verbeteren van de toegankelijkheid van deze fietsenstalling is als actiepunt opgenomen in het Actieplan Alkmaar Fietst. Het doel van dit programma is zoveel mogelijk mensen te laten fietsen. Veilig en met plezier. Onderdelen van Alkmaar Fietst zijn onder andere het aanpakken van onveilige kruispunten, het uitbreiden van fietsenstallingen, fietspaden aanleggen en het stimuleren van fietsgebruik.