ALKMAAR - Alkmaar start de pilot met de Max Mobiel. Wethouder Anjo van de Ven (OPA) presenteerde samen met de vier partijen die de Max Mobiel gaan beheren de voertuigen bij het Slimste Huis.

“Het is belangrijk dat iedereen kan blijven meedoen in de maatschappij. Daarbij moet mobiliteit geen belemmering zijn om sociale contacten te onderhouden en actief deel te nemen aan het dagelijks leven. Even op bezoek bij familie of vrienden, naar het winkelcentrum of langs de kapper. Alles wordt makkelijker dankzij de Max Mobiel en dat helpt ook enorm tegen eenzaamheid, ” aldus wethouder Van de Ven (OPA).

Stichting Niko startte als eerste met de Max Mobiel. Gemeente Alkmaar wil graag deze voorziening voor heel Alkmaar beschikbaar maken. Via een filmpje zijn bewonersondernemingen opgeroepen mee te doen. Door enthousiaste reacties kunnen we nu een pilot draaien op vier locaties.

Hoe werkt het

Inwoners kunnen de Max Mobiel bestellen voor een ritje bij de onderstaande organisaties. De vrijwillige chauffeurs die speciaal zijn opgeleid, kunnen mensen thuis ophalen en van A naar B brengen.

Max Mobiel

De Max Mobiel is een handig elektrische voertuig voor twee personen, dat maximaal 45 km per uur rijdt. Door zijn compacte formaat kan en mag de Max Mobiel overal rijden, uiteraard volgens de wettelijke regels. En ondanks zijn kleine formaat past er achterin een opgeklapte rolstoel of rollator.

Waar vind ik de mobiel?

De Max Mobiel is nu in Alkmaar beschikbaar op vier locaties. Als deze pilot succesvol is, komen er in de nabije toekomst meer locaties bij. Organisatie die geïnteresseerd zijn kunnen contact opnemen met de gemeente.

  • De huidige locaties:
  • Stichting Niko (locatie: Nieuwpoort)
  • Wijkcentrum De Oever
  • De Rietschoot (en wijkpunt Hofstaete)
  • Buurtcentrum Overdie Ontmoet