ALKMAAR - Burgemeester Piet Bruinooge en wethouder Elly Konijn openden op donderdag 31 augustus de ‘Populaire dag’ op het Canadaplein. Tijdens de traditionele ‘Populaire dag’ zetten kermisexploitanten én de gemeente, gehandicapten en bewoners van enkele verpleeghuizen in het zonnetje. Burgemeester Bruinooge zette op zijn beurt de organiserende commissie in het zonnetje door de toekenning van de Arie van Oosterhout Award.

Bedankt

Tijdens de Populaire dag maakten de burgemeester en wethouder een rondje over de kermis met de bezoekers. De groep genoot met volle teugen van het kermisvertier. Zij kregen onderweg extra prijzen, werden getrakteerd op optredens van clowns, zangers, een ballonnengoochelaar én op oliebollen en poffertjes. De snelheid van de verschillende attracties werd, waar mogelijk, aangepast. Met de aanwezigheid van clowns en een entertainer ‘Louis Baerts’ was het feest compleet.

Award

In zijn openingswoord bedankte de burgemeester de kermisexploitanten, de vele vrijwilligers en de commissie populaire dag. Dit deed hij omdat zij de bezoekers al vanaf 1966 een onvergetelijke dag bezorgen. Dit bekrachtigde de burgemeester door de Arie van Oosterhout Award te overhandigen aan de commissie populaire dag. De Arie van Oosterhout Award is vernoemd naar de vorig jaar overleden Alkmaarse marktmeester en evenementencoördinator. De commissie ontving de award als blijk van waardering voor hun enorme inzet om de doelgroep een bijzonder feestelijke en gezellige kermismiddag te bezorgen.