ALKMAAR - Wethouder Elly Konijn-Vermaas (D66) opende afgelopen vrijdag 29 september om 16.00 uur het vernieuwde Winkelcentrum Oudorp aan het Oudorperplein. Naast de moderne winkels en de bibliotheek zijn er ook nieuwe huur- en koopwoningen gerealiseerd. In het voortraject zijn de belangen van omwonenden en ondernemers meegenomen waarna de (ver)bouw en herinrichting van het winkelcentrum in juli 2015 van start ging.

Toekomstbesteding


Het Winkelcentrum Oudorp is nu klaar voor de toekomst. Naast een diversiteit aan winkels en een moderne bibliotheek zijn er 48 ruime en levensloop bestendige appartementen gerealiseerd, waarvan er 28 voor de huursector zijn. De totale begeleiding van de ontwikkeling en herinrichting was in handen van Heddes Bouw & Ontwikkeling.

Inrichting openbare ruimte


Ook de openbare inrichting rondom het winkelcentrum is aangepast aan de hedendaagse tijd. De parkeerplaatsen zijn bijvoorbeeld klimaatbesteding gemaakt door toepassing van watermanagement. Zo zijn er parkeerplaatsen gecreëerd met extra infiltratiemogelijkheden zodat het regenwater makkelijker weg kan in de ondergrond.

Betrokken


Wethouder Elly Konijn: ‘Met de zeer betrokken ondernemers, eigenaren, maatschappelijke organisaties en bewoners zijn we als gemeente de uitdaging aangegaan om iets moois neer te zetten. En dat dat geslaagd is, kun je hier met eigen ogen zien. Van het oude winkelcentrum Polderhof is niets meer terug te vinden: er is een open en sfeervol winkelcentrum neergezet, met alle voorzieningen voor omwonenden binnen handbereik!’

Feest


Het hele weekend stond in het teken van de opening. Winkeliers hadden leuke acties voor bezoekers opgezet. Zo konden kinderen een bloemstukje maken bij Bloemgoed en was er een demonstratie ‘Bloemjuweel maken’. Bakker Jos Rood trakteerde bezoekers op gebak en in de bibliotheek was er een uitgebreid programma met voorlezen, zingen, knutselen en een quiz. Er konden filmpjes gemaakt worden en er waren spellen met robotjes. De eerste 50 bezoekers maakten kans op een boekshopper. Er was een clown op het plein en een informatiestand van Heddes Bouw en Ontwikkeling, waarin de bouw nog eens terug was te zien.