ALKMAAR - Op vrijdag 30 juni wordt de Alkmaarse kaasmarkt geopend met een feestelijk belgeluid, door scheidend algemeen directeur Wim Betten van CONO Kaasmakers. Voordat de bel wordt geluid, wordt Wim ontvangen op het Stadhuis door wethouder Christian Schouten.


Op 30 juni 2023 gaat Wim Betten de bel luiden op de Alkmaarse kaasmarkt, een eerbetoon voor zijn toewijding en leiderschap. Zijn opvolger Jerry Griep is bij dit bijzondere moment aanwezig en symboliseert zowel het afscheid van Wim Betten als algemeen directeur van CONO Kaasmakers, als de overdracht van het leiderschap aan Jerry Griep, die vanaf 1 juli 2023 de rol van algemeen directeur op zich gaat nemen.

CONO Kaasmakers dankt Wim Betten voor zijn tomeloze inzet en kijkt vol vertrouwen naar de toekomst met Jerry Griep. Wim blijft nog ruim een jaar als externe adviseur verbonden aan CONO Kaasmakers en Jerry zal met zijn ervaring en expertise de coöperatie verder leiden en blijven bouwen aan een succesvolle toekomst voor CONO Kaasmakers.

Wim Betten is tevens bestuurslid van het Bestuur Stichting Fonds tot behoud van de kaasmarkt te Alkmaar en met zijn vertrek neemt Jerry Griep eveneens zijn rol over in het bestuur.

CONO Kaasmakers heeft altijd een prominente aanwezigheid op de Alkmaarse kaasmarkt, waar Beemster kaas op het Waagplein volop wordt gepresenteerd. Dit gebeurt in samenwerking met kaasproducent FrieslandCampina Zijerveld. Gezamenlijk zorgen zij voor de aanwezigheid en sponsoring van kazen, waardoor bezoekers van de kaasmarkt de kans krijgen om de kazen te bewonderen, te kopen en de herkomst van het product te ontdekken. Dit draagt bij aan het behoud van de eeuwenoude traditie van de kaasmarkt.

Kaasmarkt in Alkmaar

De Alkmaarse Kaasmarkt is een historische plek in Alkmaar waar de kaasmarkt op het Waagplein al sinds 1593 een traditie is. Jaarlijks bezoeken ruim 175.000 mensen dit evenement. De kaasmarkt in Alkmaar vindt elke vrijdagochtend van 31 maart tot en met 29 september 2023 van 10.00 – 13.00 uur plaats. Daarnaast zijn er in de maanden juli en augustus ook avondkaasmarkten: elke dinsdagavond van 19.00 – 21.00 uur.Op vrijdag 30 juni wordt de Alkmaarse kaasmarkt geopend met een feestelijk belgeluid, door scheidend algemeen directeur Wim Betten van CONO Kaasmakers. Voordat de bel wordt geluid, wordt Wim ontvangen op het Stadhuis door wethouder Christian Schouten.