BERGEN - Het dierenverblijf in het Parnassiapark is klaar en daarmee is de gehele opknapbeurtvan het park in Bergen aan Zee afgerond. Het Parnassiapark is een cultuurhistorisch, landschappelijk en ecologisch waardevol gebied. Het is ook een aantrekkelijk en gevarieerd wandelgebied voor inwoners en bezoekers. Het dierenverblijf wordt maandag 3 december feestelijk geopend en de eerste dieren nemen dan hun intrek.

Een aantal jaren geleden is het Parnassiapark opgeknapt. Dit jaar was de bouw van een nieuw dierenverblijf aan de beurt. Dit dierenverblijf heeft een overkapping waar de schapen en geiten kunnen schuilen bij slecht weer of verkoeling kunnen vinden op warme dagen. Ook is er een volière en een berging voor voer en gereedschap.Het publiek kan de dieren in de stal en de volière zien vanaf het wandelpad rond de dierenweide.

Fontein
De opening is maandag 3 december vanaf 14.30 uur, inloop vanaf 14.00 uur. Aan het woord komen de heer Rotthier van de Historische Vereniging Bergen en wethouder Houtenbos.Daarna zullen de heren Spee (Stichting Vrienden van de Bergense Hertenkamp) en ’t Hart (Dorpsraad Bergen aan Zee) hun geschenken voor het dierenverblijf toelichten. De officiële opening is een feit als de fontein in werking wordt gezet en de eerste dieren hun intrek nemen.