ALKMAAR - Alleen ga je sneller, samen kom je verder, dat is het motto van de op 1 november feestelijk geopende Campus de Hoef. Daarmee is de school officieel in gebruik genomen, door de Nicolaas Beetsschool locatie De Hoef, De Driemaster, Trimaran, Burgemeester de Wildeschool en Klein Alkmaar (peuteropvang en BSO). De eer om het gebouw officieel te openen was aan de kinderburgemeester Malaika Mughal Uribe samen met wethouder onderwijs, Jasper Nieuwenhuizen.


Onder toeziend oog van de 450 toekomstige gebruikers openden wethouder Jasper Nieuwenhuizen en kinderburgemeester Malaika samen het nieuwe gebouw. Er was nog veel meer te beleven rondom de nieuwe Campus de Hoef! Het bijzondere kleurrijke Lego kunstwerk Hoef van Eden van Su Tomesen werd officieel onthuld en een van de vier bomen, onderdeel van het kunstwerk, werd met hulp van de kinderen in de aarde gezet. En er was een lekkere traktatie voor de kinderen!

Wethouder Onderwijs, Jasper Nieuwenhuizen: “Op 4 maart 2022 werd er met de bouw gestart en nu staat er een prachtig modern schoolgebouw waar heel veel kinderen zich kunnen ontwikkelen. Campus de Hoef biedt de kinderen gedurende hun lagere schooltijd een gezond, veilig en stevig fundament dat zij in hun verdere leven meenemen.”

Bianca Boerlage, schoolleider de Driemaster, legt uit “Dat wij met drie basisscholen en de kinderopvang één pand delen, daar konden we ons aan het begin van dit traject nog niet veel bij voorstellen. Inmiddels zien we dat deze brede, unieke verbinding ons de kans geeft elkaar te versterken en van elkaar te leren zonder onze eigen stem te verliezen. We blijven zelfstandig, maar waar het kan zoeken elkaar op. Zo zijn we een plek voor echt álle kinderen uit de wijk.”

Kunstwerk Hoef van Eden

Het bijzondere kunstwerk van Su Tomesen bestaat uit tienduizenden tweedehands Lego-stenen. Samen met Team Lego, bestaande uit finalisten van het tv-programma Lego Masters seizoen 1 heeft de kunstenares het kunstwerk Hoef van Eden gebouwd. Een in Lego uitgevoerde Japanse brug naar een eiland waarop een prieel staat. De balken van brug en prieel zijn bedekt met 33.000 tweedehands Lego-stenen. Vier bomen omringen het geheel – voor elk seizoen één – er zijn inheemse bloemen in de wadi en vetplanten op het dak. Het ontwerp balanceert tussen de plastic en natuurlijke leefwereld van kinderen waarbij spel, kindertijd, verloren onschuld en het paradijs terugkomen.

Goede scholen fee

De bijzondere ceremoniemeester van deze feestelijke middag was de Goede Scholen fee. Zij vertelde ook de kinderen hoe hun mooie nieuwe school tot stand is gekomen. De kinderen werden daarbij getrakteerd op een ijsje. Voor belangstellenden was er na het officiele deel een rondleiding door het gebouw.