ALKMAAR - Op maandag 9 oktober 2017 heeft loco-burgemeester Victor Kloos een ere-insigne in goud aan de heer Goeman Borgesius uitgereikt. Hij heeft de onderscheiding van de stad Alkmaar gekregen, als blijk van waardering voor onder meer zijn inzet voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en het opleiden van jongeren in de metaalsector via Tetrix Beroepsopleidingen.

De heer Goeman Borgesius is directeur van Hörmann Alkmaar B.V. dat dit jaar 40 jaar bestaat. Sinds jaar en dag spant hij zich vrijwillig in voor het bestaansrecht van Tetrix Beroepsopleidingen, door structureel stageplaatsen aan te bieden in zijn bedrijf aan jongeren en mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, zodat zij het vak kunnen leren. Verder is de heer Goeman Borgesius een belangrijke gesprekspartner in het strategisch overleg met de gemeente en is hij al ca 10 jaar voorzitter van het Bedrijventerrein Beverkoog. Vanuit deze functies was hij betrokken bij de revitalisering van dit industrieterrein en de ontsluiting aan de noordkant via de Beverbrug.

Mede door zijn inspanningen koos Hörmann Alkmaar B.V. er ook voor om in Alkmaar te blijven. Hörmann is een belangrijke werkgever in Alkmaar, met meer dan 150 arbeidsplaatsen. Het Duitse Moederbedrijf, de Hörmann-groep, heeft een omzet van rond de twee miljard euro. Zijn maatschappelijke betrokkenheid blijkt ook uit het feit dat hij naast al deze werkzaamheden, ook nog tijd vindt voor het voorzitterschap van Hockeyclub Bloemendaal.