ALKMAAR - Op donderdag 9 december is de eerste paal voor de 123 nieuwe seniorenappartementen op de locatie van het vroegere zorgcentrum De Kooimeer, ingezet. Voordat de heipaal de grond in ging werd deze getekend door Zuster Markoline (91), mede-oprichtster van het vroegere zorgcentrum en vele jaren betrokken bij de zorg en sociale contacten in het zorgcentrum. Wethouder Robert te Beest gaf daarna namens de gemeente het startsein voor de bouw.

Het plan de nieuwe Kooimeer telt 123 appartementen, 78 huurwoningen en 45 koopwoningen. De huurwoningen worden verdeeld over de segmenten sociaal, goedkoop en vrije sector. Ook worden er ongeveer 70 parkeerplaatsen ondergronds en zo’n 80 parkeerplaatsen op eigen terrein gerealiseerd. Alle woningen worden levensloopbestendig opgezet.

Ontmoetingsruimtes
Stichting De Kooimeer verzorgt de ontmoetingsruimtes die in het gebouw komen. Zowel de bewoners van het gebouw, als die van de naastgelegen aanleunwoningen kunnen gebruik maken van deze ontmoetingsruimtes. Daar worden ook activiteiten georganiseerd voor de bewoners. De vraag naar levensloopbestendige woningen voor senioren is momenteel groter dan ooit. Met de bouw van de nieuwe Kooimeer faciliteren we hierin. Het is heel fijn dat senioren in hun vertrouwde omgeving kunnen blijven wonen tot zij 24 uurs zorg nodig hebben.

Oplevering
2024De Kooimeer wordt gebouwd door Bot Bouw uit Heerhugowaard. De exploitatie van de huurwoningen is in handen van Hestia Vastgoed uit Limmen. De verwachte oplevering van de nieuwe woningen is begin 2024. Belangstellenden kunnen zich via www.kooimeer.com aanmelden.