ALKMAAR - De heer Rijna, gezaghebber van Bonaire luidt op vrijdag 24 juni precies om 10.00 uur de bel, hét teken dat de markt geheel volgens traditie kan beginnen. Hij doet dit op uitnodiging van het college van burgemeester en wethouders van Alkmaar. Voorafgaand aan het bezoek aan de kaasmarkt ontvangt burgemeester Anja Schouten het gezelschap uit Bonaire in het stadhuis.

Gezaghebber

De heer Edison Rijna is sinds 2014 gezaghebber van Bonaire. De gezaghebbers in Caribisch Nederland zijn vergelijkbaar met de Nederlandse burgemeesters. Zij zijn voorzitter van de eilandsraad en van het bestuurscollege. Het bestuurscollege brengt op vrijdag een werkbezoek aan Alkmaar. Bonaire en de gemeente Alkmaar willen ervaring en kennis delen over diverse onderwerpen die zowel in Alkmaar als ook op Bonaire spelen.

Kaasmarkt

Over de hele wereld staat Alkmaar bekend als Kaasstad. De Alkmaarse Kaasmarkt op het Waagplein is een traditie sinds 1593. Jaarlijks bezoeken ruim 175.000 mensen dit kleurrijke evenement. De kaasmarkt in Alkmaar is elke vrijdagochtend van 25 maart tot en met 30 september 2022 van 10.00 -13.00 uur. Daarnaast zijn er in de maanden juli en augustus ook avondkaasmarkten: elke dinsdagavond van 19.00-21.00 uur. Rond de markt wordt altijd een gezellige ambachtsmarkt/braderie georganiseerd.