ALKMAAR - Vanaf woensdag 6 april reist de Doe Duurzaam bus weer door Alkmaar. Naast ‘energie besparen’ is er ook nu ook aandacht voor ‘Het niet weggooien van spullen’ en een groene tuin. Iedereen kan op zijn eigen manier energie en kosten besparen én vergroenen. Alle beetjes helpen. Samen bereiken wij een groot resultaat, namelijk: een duurzaam Alkmaar.

Gratis douchetimer

Kom langs en haal een gratis douchetimer in ruil voor uw eigen energie bespaartip. Met korter douchen bespaart u flink doordat u minder water én energie verbruikt. Win-win dus! Ontdek bij de bus dé simpele tips om energie te besparen. Kijk voor meer inspiratie en tips op www.alkmaar.nl/duurzaamheid.

Lever in en laat gratis repareren

Bespaar kosten door uw kapotte huishoudelijke apparaat in te leveren bij de Doe Duurzaam bus. Breng een apparaat die u kunt dragen naar de bus. Bijvoorbeeld een koffiezetapparaat, maar niet een koelkast. Repair Café NME Alkmaar repareert vervolgens gratis uw apparaat. U betaalt wel eventuele onderdelen. Deze bespreekt het Repair Café van te voren met u. Vervolgens kunt u het apparaat later ophalen bij het Repair Café aan Bestevaerstraat 2. Door minder voor nieuw te gaan en spullen langer te gebruiken, bespaart u energie en grondstoffen. Zet zo een stap naar een circulaire en betere toekomst. Kijk op www.repaircafe.org voor informatie over alle Repair Café’s.

Plantje in ruil voor een tuintegel

Kom langs met een tegel uit uw tuin en krijg er een gratis plantje voor terug. Een groene tuin biedt plek aan vlinders, bijen en vogels. Daarnaast kan het regenwater makkelijker wegzakken in de grond. Een groene tuin is ook koeler tijdens hete zomers. Iedereen kan bijdragen door in eigen tuin te kiezen voor meer groen, dus de oproep is: stenen eruit, groen erin! Ga voor tuintips naar www.hortusalkmaar.nl/steenbreek.

Schema

Elke woensdag vanaf 6 april tot en met 13 juli (behalve 4 mei) van 10.00 uur tot 16.00 uur.

6 april De Mare (bij de oliebollenkraam in De Mare)
13 april Daalmeer (voorkant Jumbo, Johanna Naberstraat)
20 april De Rijp (bij winkelcentrum ’t Boegbeeld)
27 april Overdie (bij de Lidl en AH)
11 mei Oudorp (parkeerterrein aan de Nyenburgh bij de Spar)
18 mei Stompetoren (parkeerterrein Schermeerplein bij de Deka)
25 mei De Hoef (parkeerterrein bij winkelcentrum De Hoef, Van Ostadelaan)
1 juni Centrum (Canadaplein, tegenover Stedelijk Museum)
8 juni Koedijk (Saskerstraat bij de Lidl)
15 juni De Mare (bij de oliebollenkraam in De Mare)
22 juni Daalmeer (voorkant Jumbo, Johanna Naberstraat)
29 juni De Rijp (bij Winkelcentrum ’t Boegbeeld)
6 juli De Hoef (parkeerterrein bij winkelcentrum De Hoef, Van Ostadelaan)
13 juli Centrum (Canadaplein, tegenover Stedelijk Museum)