ALKMAAR - De gemeenten Alkmaar, Bergen, Castricum en Heiloo organiseren in de week van 24 oktober een digitale tour langs duurzame huizen. Heeft u uw woning verduurzaamd en wilt u buurtgenoten daarover vertellen? Meld u dan aan voor het digitale evenement ‘Gluren bij de Duurzame Buren 2022’.

Gluren bij de Duurzame Buren

Na de succesvolle eerste editie van Gluren bij de Duurzame Buren in 2021 volgt nu de tweede. Inwoners kijken die week digitaal binnen bij 4 bewoners die hun huis hebben verduurzaamd. Met een vooraf opgenomen rondleiding en een live vragenuurtje worden de kijkers meegenomen door de duurzame woningen. Er is ook ruimte om vragen te stellen. Zo volgt een informatieve en interactieve sessie met de kijker.

Uw woning in beeld

Een enthousiaste presentator en een filmploeg bezoeken de duurzame woning. Als bewoner vertelt u welke duurzame stappen u heeft gezet en waarom. Woont u aardgasvrij, energieneutraal of heeft u de eerste duurzame stap gezet? En wilt u inwoners uit de regio inspireren met uw verhaal? Meld u dan aan via het

aanmeldformulier

. Er is ruimte voor vier deelnemers. We zoeken een mix van verschillende woningen. De filmopnames zijn in oktober.

Aandacht voor duurzame huizen

Duurzaamheid krijgt steeds meer aandacht. Sommige inwoners hebben al veel stappen gezet en wonen aardgasvrij of energieneutraal. Anderen hebben een eerste maatregel getroffen, zoals het plaatsen van zonnepanelen, overstappen op inductie koken of het isoleren van de spouw. Deze verhalen willen we vertellen om andere inwoners uit de regio te inspireren en motiveren om ook aan de slag te gaan.

Organisatie

Dit evenement is een initiatief van de gemeenten Alkmaar, Bergen, Castricum en Heiloo en wordt georganiseerd in samenwerking met het Duurzaam Bouwloket en Omgevingsdienst Noord-Holland Noord. Meer weten? Neem dan contact op met Kimberly van der Sman via kvandersman@odnhn.nl of bel (088) 1021 771.