ALKMAAR - Vandaag (14-12-2019) heeft het college van B&W de aanschrijvingen (van 16 augustus en 21 oktober 2019) op het AFAS stadion opgeheven. Gemeente Alkmaar had eerder deze week al groen licht gegeven voor de wedstrijd, mits enkele laatste werkzaamheden gereed zouden zijn voor zondag.


Vanmorgen bij de laatste inspectie werd de goedkeuring van het stadion definitief. Het stadion wordt veilig bevonden door gemeente en TNO en dat betekent dat AZ zijn thuishaven weer kan betrekken. Naast het spelen van voetbalwedstrijden mogen het stadion en het hoofdgebouw ook weer volwaardig worden gebruikt voor evenementen. Vrijdagochtend is reeds de gebruiksmelding (brandveiligheid, vluchtrouteaanduiding et cetera) afgegeven.

De maatregelen zijn tijdelijk, in principe voor een half jaar. Bij de plaatsing van het nieuwe dak voor aanvang van het nieuwe seizoen wordt immers de definitieve constructie van het gebouw bepaald.

“We hebben het goede nieuws met veel plezier meegedeeld aan AZ en hebben onze waardering overgebracht voor het vele werk dat is verzet. De club komt weer echt thuis dit weekend, in een veilig stadion. We wensen de clubleiding en iedereen die AZ een warm hart toedraagt een mooie wedstrijd tegen Ajax en een topseizoen, zowel op het veld als op de tribunes”.

Sportwethouder Pieter Dijkman