ALKMAAR - Na bijna 14 jaar burgemeester te zijn geweest in Alkmaar, gaat Piet Bruinooge per 1 oktober genieten van zijn pensioen. De gemeente Alkmaar zoekt daarom een nieuwe burgemeester. Om de beste burgemeester te vinden, stelt de gemeenteraad een profielschets op. Deze beschrijft welke eigenschappen en kwaliteiten de nieuwe burgemeester moet hebben. Ook van u wil de gemeenteraad graag weten wat u belangrijk vindt. Daarvoor is een online vragenlijst opgesteld die ook ú mag invullen.

Uw mening telt mee!
De gemeenteraad van Alkmaar roept inwoners, ondernemers en maatschappelijke partners op om mee te denken over hun nieuwe burgemeester. Daarvoor is een online vragenlijst gemaakt. De vragenlijst is tot 1 oktober te vinden op https://nl.surveymonkey.com/r/Y3DQS3H. De resultaten van de vragenlijst worden door de gemeenteraad verwerkt in de profielschets.

Scholieren
Iedere inwoner van Alkmaar mag meedenken, dus ook de jongeren. Voor deze speciale doelgroep heeft de gemeenteraad middelbare scholen van Alkmaar gevraagd om tijdens de lessen maatschappijleer aandacht te besteden aan de selectieprocedure voor een burgemeester. De gemeenteraad wil jongeren hiermee stimuleren om deel te nemen aan de peiling en hún stem te laten horen.

Definitieve profielschets
Op 27 oktober vindt de raadsvergadering plaats waarin de definitieve profielschets wordt vastgesteld. De commissaris van de Koning, de heer A.Th.H. van Dijk, is hierbij aanwezig om de profielschets in ontvangst te nemen en daarover met de raad in gesprek te gaan. Aansluitend wordt de vacature opengesteld.

Wilt u meer informatie?
Op de website www.alkmaar.nl is een speciale pagina aangemaakt, waarop u de komende maanden op de hoogte gehouden wordt van alle stappen in het selectieproces. Voor meer algemene informatie zijn daar links naar websites van de rijksoverheid en provincie opgenomen.