ALKMAAR - Op dinsdag 16 november reikte wethouder Pieter Dijkman op het stadhuis de gouden Sportspeld van de gemeente Alkmaar uit aan damkampioen Vitalia Doumesh. Zij werd afgelopen maand in Italië bij de landenwedstrijd Europees Kampioen Rapid Dammen en 3e bij het klassiek dammen.

Vitalia komt van oorsprong uit Letland en is op haar 30e naar Nederland verhuisd. Ze begon op haar 9e met de damsport en heeft al diverse prijzen in de wacht gesleept. Zo heeft ze meerdere medailles gewonnen bij Nederlandse, Europese en Wereldkampioenschappen. Daarnaast is Vitalia verbonden aan het project Droomdamsters, een project om dammen onder vrouwen en meisjes te promoten. Het is een online damvereniging die dammen positief onder de aandacht probeert te brengen.

Wethouder sport Pieter Dijkman: “In Alkmaar zijn we trots op al onze sporters. Maar een topsportprestatie op Europees niveau is natuurlijk wel heel bijzonder. Daarom dat ik haar vandaag een gouden sportspeld mag laten opspelden”.wethouder Pieter Dijkman

De sportspelden worden door de gemeente Alkmaar uitgereikt aan de (senior) sporters die een gouden medaille hebben gewonnen bij een Nederlands Kampioenschap, een medaille op een Europees of Wereldkampioenschap of Olympische Spelen of een bekerkampioenschap op het allerhoogste niveau.