ALKMAAR - Wethouder economische zaken Victor Kloos (OPA) heeft vrijdagmiddag in het kader van de Dag van de Ondernemer een bezoek gebracht aan Kok Group BV.

Directeur Rick Koks gaf de wethouder en vertegenwoordigers van de Koninklijke Metaalunie een kijkje in het bedrijf.

Dag van de Ondernemer

MKB-Nederland vindt dat ondernemers respect verdienen voor hun inzet en dat er een moment moet zijn waarop aandacht wordt gegeven aan het belang van ondernemers voor Nederland. Een dag waarop ondernemers worden bedankt voor hun lef en doorzettingsvermogen. De start van een traditie om het ondernemerschap te vieren, ondernemers te bedanken en in het zonnetje te zetten.

Daarom heeft MKB-Nederland vanaf 2016 elke derde vrijdag van november uitgeroepen tot ‘Dag van de Ondernemer’. Dit jaar werd de tweede Dag van de Ondernemer op vrijdag 17 november gevierd.

Wethouder Victor Kloos (OPA): “Mkb-bedrijven zijn van groot belang voor de regionale economie;ze zorgen niet alleen voor veel werkgelegenheid maar vervullen ook op vele andere terreinen (bv sport en cultuur) een belangrijke rol in de gemeente. KOKS Group is daar een mooi voorbeeld van.”

KOKS Group BV


Het familiebedrijf KOKS Group is in 1989 opgericht en richtte zich toen op de industriële reinigingsbranche. Inmiddels bestaat KOKS uit vijf gespecialiseerde bedrijven en twee participaties in verhuurmaatschappijen in Nederland, België en Tsjechië. Momenteel heeft de tweede generatie de dagelijkse leiding in handen. KOKS Group heeft zo'n 250 medewerkers en behoort tot de top 3 op het gebied van verkoop en productie van speciaal materieel. Het hoofdkantoor van de KOKS Group met alle staf- en ondersteunende afdelingen is gevestigd in Alkmaar.