ALKMAAR - Het COC Noord-Holland noord (NHN) heeft een 25 meter lange regenboogbanier weten te bemachtigen op de fundraiser veiling van True Colors van het nationale COC. De banier wordt in de toekomst gebruikt om de zichtbaarheid van de LHBTI-gemeenschap in Alkmaar te vergroten.

Het winnende bod was 1250,- euro en komt volledig ten goede aan het Bob Angelo fonds. Het fonds ondersteunt onder andere met financiële bijdrages en expertise kleinschalige initiatieven gericht op ontmoeting en acceptatie van LHBTI’ers. De gemeente heeft de helft van het bedrag bijgedragen vanuit de regenbooggelden.

De regenboogbanier is vooral bekend doordat deze de afgelopen jaren enkele malen tijdens de Gay Pride in Amsterdam aan de Westerkerk gehangen heeft (zie fotobijlage). Daarnaast was de banier van de stichting Homomonument ook een leenobject voor Pride Walks. Zodoende is de banier eerder gebruikt tijdens de Pride in Alkmaar.

Wethouder Paul Verbruggen is verheugd met de verworven reuze banier. “Hiermee heeft de gemeente Alkmaar samen met het COC NHN een beeldbepalend object binnen gehaald dat de LHBTI-gemeenschap jaarlijks letterlijk nog zichtbaarder maakt. Een kleurrijke aanwinst voor onze diverse gemeente”. Ook voorzitter COC NHN Richard Ivangh is te spreken over zijn nieuwe aanwinst. “Als vereniging kunnen wij op deze manier onze samenwerking met stichting Alkmaar Pride, de gemeente en de Alkmaarse samenleving extra kleur geven, diversiteit in top!”

De aankoop maakt het mogelijk de banier nu elk jaar te gebruiken in Alkmaar. We gaan bekijken of de banier bijvoorbeeld aan de grote kerk of de waagtoren gehangen kan worden. Ook zijn er voornemens om de banier op donderdag 23 mei als opening van de 10e jubileumeditie van Alkmaar Pride onder begeleiding met muziek van Bateria Unidos d'Alcmaria door het centrum te wandelen.